Goedkoop bellen: Jajah iPhone Web Application 2.0

Jajah heeft versie 2.0 van de Jajah iPhone Web Application uitgebracht. Daarmee kun je nu ook op de iPod touch goedkoop bellen via VoIP.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Jajah iPhone Web ApplicationIn april van dit jaar was het nog een vraagteken: zou Jajah inderdaad worden aangepast voor de iPhone? Inmiddels zijn de makers al toe aan versie 2.0, die ook geschikt is voor de iPod touch. Met Jajah iPhone Web 2.0 kun je goedkoop wereldwijd bellen, direct vanaf de iPhone en iPod touch. Het werkt door in de mobiele browser Safari naar iphone.jajah.com te gaan en het gewenste nummer in te toetsen. Je kunt ook een naam uit je Jajah-contactenlijst kiezen en op het nummer tikken dat je wilt bellen.

Elke mobiele telefoon en vaste lijn is met Jajah te bereiken, op voorwaarde dat je verbinding met internet hebt – via GPRS of EDGE is behelpen, maar liever nog via Wi-Fi. Volgens Roman Scharf, medeoprichter van Jajah, zijn ze het eerste bedrijf dat internationaal bellen op de iPhone mogelijk maakt via een applicatie. De software is al beschikbaar vanaf de dag dat de eerste iPhone werd verkocht.

Hoewel de iPod touch geen telefoon is en zelfs niet over een microfoon beschikt, ben je toch in staat om een gesprek op te zetten met je normale mobiele telefoon of je vaste lijn. Vooral bij mobiele operators met onbeperkte databundels werkt dit goed omdat je niets extra’s betaalt. Ben je niet in het bezit van een iPhone, dan kun je in ieder geval nog de recent gelanceerde dienst Jajah Direct gebruiken, waarbij je een uniek lokaal nummer krijgt toegewezen voor je internationale contactpersonen. Die kunnen je dan op een lokaal nummer bereiken, waardoor bellen bijna niets meer kost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:37
Categorie Apps
Onderwerp voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.