Gizmodo: iPhone 3G introductiedatum bevestigd

Gizmodo heeft de bevestiging van een betrouwbare bron gekregen dat de nieuwe iPhone inderdaad op 9 juni zal worden aangekondigd en vrijwel meteen wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. Ook kunnen operators voortaan zelf de prijs van het toestel en eventuele kortingsacties vaststellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G introductiedatumHet werd overal al gefluisterd, maar Gizmodo heeft nu via een betrouwbare bron de bevestiging gekregen dat de 3G iPhone op 9 juni tijdens de WWDC Keynote inderdaad zal worden aangekondigd. De tweede generatie iPhone – iPhone 2 – zal meteen na de lancering wereldwijd beschikbaar worden gesteld. Daardoor zal ook de verkoopwijze in veel landen veranderen: niet alleen vervallen veel exclusieve contracten, maar ook zal de iPhone niet langer voor een vaste prijs worden aangeboden. Mobiele operators zijn vrij om zelf een prijs te kiezen, uiteraard bij afsluiting van een abonnement.

De iPhone wordt daarmee één van de vele toestellen in het marketingaanbod van de verschillende operators. Daarbij kunnen operators op eigen initiatief kortingen en acties organiseren. Is dit nu het einde van de geruchten dat T-Mobile de iPhone in Nederland op de markt gaat brengen? Dat niet meteen, want de lancering kan nog steeds via een bepaalde partner worden gedaan. In Spanje zal de iPhone 3G bijvoorbeeld vanaf 18 juni te koop zijn, bij de opening van Telefonica’s nieuwe megastore in Madrid. In andere Europese landen zal de iPhone op soortgelijke evenementen worden gelanceerd.

Meer info: Gizmodo

Dankjewel, Multinova en Truckdiver.

Afbeelding: © Gizmodo.com / Jesus Diaz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2009, 16:16
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, abonnementen, gizmodo, iPhone 3G, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.