Gezondheidsarmband Jawbone Up verschijnt op 25 september

De Jawbone Up houdt je dagelijkse bezigheden bij en geeft je advies over hoe je gezonder kunt leven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Jawbone UpIn juli dit jaar kwamen we hem voor het eerst tegen: de Jawbone Up, een met hardware gevuld armbandje van een bekende Bluetooth-headsetfabrikant. Door deze te dragen wordt je dagelijks leven worden bijgehouden en krijg je automatisch advies over wat te doen om je gezondheid te verbeteren. Inmiddels is bekend dat de Jawbone Up op 25 september in de winkels zal liggen.


Jawbone UpDoor je bewegingen overdag en ‘s nachts vast te leggen, krijg je na verloop van tijd adviezen om je leefomstandigheden te verbeteren. Woel je bijvoorbeeld in je slaap en haal je niet het benodigde aantal uren slaap, dan krijg je een ontbijt voorgeschoteld met extra eiwitten. Eet je eens iets nieuws? Dan maak je een foto met je iPhone en schat de app hoeveel calorieën erin zitten.

De armband wordt gekoppeld aan een app voor je iPhone of Android-toestel, die je op basis van de vergaarde informatie vertelt wat je moet doen. De app communiceert voor een groot deel direct via de armband met je. Zo begint hij te trillen wanneer het tijd is om eens de benen te strekken en word je ‘s ochtends wakker gemaakt door trillingen die langzaam toenemen, om je zo uitgerust mogelijk uit bed te krijgen.

Op 25 september hoopt Jawbone de armband te verkopen. Wij vermoeden dat je op die datum het beste op de website van de fabrikant terecht kunt om hem te bestellen. Door een speciale pdf te printen en uit te knippen, kun je nu alvast zien welke maat je op de 25e moet bestellen.

Inmiddels is de Jawbone te koop via de officiële website van de makers voor 100 dollar. Hij wordt nu nog alleen verscheept naar Amerikaanse adressen.

Jawbone is trouwens lang niet de eerste die een dergelijke armband produceert. De WakeMate en de Fitbit houden ook je bewegingen bij om je daarmee te helpen, al helpt die eerste je alleen in bed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.