Gerucht: iPhone met OLED-scherm, video en sneller internet

In de nieuwe iPhone kunnen we OLED-schermen, sneller internet en videorecording verwachten. Tenminste, als de geruchten van anonieme tipgevers kloppen.

OLED scherm voor iPhoneGeruchten over nieuwe hardware stapelen zich op, dus leek het ons handig om ze allemaal tegelijk op een rijtje zetten. De volgende generatie krijgt een snellere netwerkverbinding, een camera waarmee je videofilmpjes kunt opnemen en een OLED-scherm, als alle geruchten kloppen. Volgens bronnen bij LG in Korea gaat Apple notebooks, flatpanels en iPhones met OLED-scherm lanceren.

De OLED-schermen worden gemaakt door LG, die vorig jaar een miljardenopdracht voor de vervaardiging van Apple-schermen binnensleepte. Volgens een bron van de Australische website Smarthouse heeft Apple al een werkend prototype van een netbook met OLED-scherm, dat in Taiwan zal worden gefabriceerd.

LG is van plan om de R&D-investeringen met 25% te verhogen, waarbij een groot deel naar OLED- en batterijtechnologie zal gaan. Onderwerpen die daarbij nog verder onderzocht kunnen worden zijn de aanraakgevoeligheid van de schermen en het achterlaten van vette vingers. LG denkt dat zweet en vet op het scherm voorkomen kunnen worden door een extra laag in het fabricageproces toe te voegen.

Een ander gerucht is dat Apple dit jaar minimaal één nieuwe iPhone gaat uitbrengen waarmee je videofilmpjes kunt opnemen. De informatie zou afkomstig zijn van een extreem betrouwbare persoon. De vernieuwde camera zou ook foto’s met hogere resolutie kunnen maken. Dezelfde persoon beweert dat er de hardware voor gaming een impuls krijgt, bijvoorbeeld met de nieuwe multicore PowerVR-chips van Imagination. Eén van de ‘bewijzen’ voor een videofunctie is dat er ondersteuning voor snellere netwerken aankomt, al wist de anonieme tipgever niet of het gaat om een betere 3G-chipset in de iPhone, ondersteuning van 802.11n Wi-Fi of een upgrade van het netwerk van AT&T. AT&T heeft vorig jaar al bevestigd dat ze HSPA in het laboratorium werkend hebben op een snelheid van 7,2 mbps. Vorig jaar zei topman Ralph de la Vega ook dat AT&T van plan is om de snelheid op te voeren naar meer dan 20 megabit per seconde. Die upgrade stelde niet zoveel voor: nauwelijks hardware-aanpassingen, eigenlijk zou het voornamelijk een software-upgrade zijn.

Apple Insider speculeert al dat er een nieuwe Movies iPhone-applicatie bij komt, waarmee je eenvoudige videobewerking kunt doen, net zoals je nu al in de komende Dictafoon-applicatie audio kunt bijknippen. Met zo’n applicatie kun je videoclipjes naar vrienden sturen via e-mail of MMS. Zo’n videofunctie zou wel eens alleen op een high-end uitvoering van de iPhone beschikbaar kunnen komen. Een ‘bewijs’ van het videogerucht is de ontdekking van een video-uploadfunctie in iPhone OS 3.0.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2009, 9:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, oled, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.