Gerucht: ‘Proefproductie iPhone 5S start in december’

Apple zou in december al beginnen met de proefproductie van de iPhone 5S, zegt Commercial Times. Met de iPhone 5S wil Apple de productieproblemen voorkomen die nu bij de iPhone 5 opduiken, zeggen de geruchtenmakers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5sDe iPhone 5 is nog maar nauwelijks op de markt. Toch circuleren nu alweer geruchten over een mogelijke opvolger, de iPhone 5S. De Chineestalige Commercial Times beweert dat Apple in december al begint met de proefproductie van de iPhone 5S. Het zou ermee te maken hebben dat Apple bij de iPhone 5 te lage yield rates haalt, het percentage onderdelen dat door de kwaliteitscontrole komt en geschikt is om in producten te verwerken. Apple heeft daarom het certificatieproces voor onderdelen van de iPhone 5S naar voren gehaald op de kalender. Het wil overigens niet zeggen dat de iPhone 5S al deze winter in de winkels ligt. Het is mogelijk dat Apple meer voorbereidingstijd wil, om de productieproblemen die nu de verkoop van de iPhone 5 parten spelen, te voorkomen.

De Commercial Times denkt echter dat de volumeproductie al in het eerste kwartaal van 2013 kan beginnen. De iPhone 5S zou in dat geval eerder dan verwacht op de markt kunnen komen. Maar zoals vaker met dit soort geruchten is veel onzeker. Het is logisch dat Apple al vóór de aankondiging van de iPhone 5 met plannen over z’n opvolger aan de slag is gegaan. Uit vaste releaseschema’s valt ook weinig meer af te leiden: Apple hield sinds 2007 vast aan het begin van de zomer voor productlanceringen van de iPhone, totdat ze in 2011 ervan afweken door de iPhone 4S pas in oktober uit te brengen. Bij de iPad was maart/april vaste prik, totdat Apple besloot in november met de vierde generatie iPad een tussentijdse update uit te brengen.

15:44 Volgens China Times zal Apple in de eerste helft van 2013 ook de Apple iTV introduceren. Dit baseert de site ook op geruchten. Er gaan al langer verhalen rond over een televisie van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2012, 15:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.