Gerucht: Omnivision gaat camera’s voor iPad 2.0 maken

Omnivision gaat voor de iPad camera's leveren, zo beweert een investeringsmaatschappij. De iPad krijgt een 5 megapixel en een VGA-camera.

ipad cameraDe volgende generatie iPad zal waarschijnlijk een camera bevatten, krijgt een snellere processor en komt in het eerste kwartaal van 2011 op de markt. Dat beweert investeringsmaatschappij Detweiler Fenton. Omnivision gaat de camerasensors voor de iPad maken: een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Ondersteuning voor FaceTime lijkt slechts een kwestie van tijd. Omnivision maakt ook al de huidige camera voor de iPhone.

De investeerders denken dat Apple in het eerste kwartaal van 2010 2,5 miljoen stuks van de volgende generatie iPad gaat bouwen. Dat is fors minder dan de 23 miljoen iPhones die Apple in hetzelfde kwartaal gaat produceren. De iPad zelf wordt aan het eind van het kwartaal verwacht, net als de eerste generatie. Omnivision wordt als leverancier behoorlijk afhankelijk van Apple. Momenteel is Apple goed voor eenderde van Omnivision’s verkopen en bijna 100% van de 5 megapixel camera’s die ze leveren. Door in de iPad ook nog camera’s in te bouwen kan er wel een tekort ontstaan, waardoor de productie van smartphones in gevaar komt, denken de analisten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2010, 18:52
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.