Gerucht: ‘iWatch simpeler dan gedacht, geen losstaand apparaat’

De iWatch wordt een simpeler apparaat dan gedacht, dat draadloos met je iPhone moet verbinden. Dit stelt Brian Dolan van MobiHealthNews.

iWatch Todd HamiltonDe iWatch zal voornamelijk simpele sensoren bevatten om je gezondheid mee bij te houden. Dit stelt Brian Dolan van MobiHealthNews, op basis van bronnen bekend met Apple’s iWatch-plannen. Met de nieuwe bewering tempert Dolan de verwachtingen rond de iWatch. We lezen steeds meer over gezondheidsexperts die door Apple in huis zijn gehaald, wat lijkt te wijzen op geavanceerde sensoren die bijvoorbeeld je glucoseniveau in de gaten houden.


Volgens de bronnen wordt de iWatch ook geen losstaand apparaat, maar een accessoire dat alleen werkt met een draadloze iPhone-verbinding. Het Apple-horloge zal daarom niet een kleine smartphone voor om je pols worden.

De experts in huis gehaald door Apple gaan volgens Dolan niet fitnessinformatie uit hun vakgebied toevoegen aan de iWatch. In plaats daarvan zorgt het Apple-personeel er voor dat informatie gemeten door het horloge effectief wordt gebundeld en getoond. Apple zal niet een abstract puntensysteem zoals bij Nike Fuel gebruiken, maar wil waarschijnlijk echte data zoals calorieën aan de gebruiker tonen.

Eerdere geruchten wezen al op een iPhone-koppeling tussen de iWatch en iPhone. Daar zou een speciale app genaamd Healthbook voor worden gebruikt, waarin fitnessinformatie van de gebruiker verzameld zal worden. Dolan heeft ook over deze nieuwe Apple-app gehoord, maar hij heeft nog twijfels over de naam. Deze had hij voor de Healthbook-geruchten nog niet gehoord.

Apple neemt de iWatch volgens Dolan zeer serieus: inmiddels werken er 200 mensen intern aan het project. Een jaar geleden hoorden we nog dat 100 productontwerpers aan het horloge werkten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.