Path krijgt iOS 7-uiterlijk, maar keren gebruikers terug?

Path voor iPhone en iPad heeft een iOS 7-design gekregen, met veegbewegingen en nieuwe instellingen. Krijgt het gebruikers ermee terug?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Path iPhone iPad iOS 7 updatePath heeft haar uiterlijk strakgetrokken voor iOS 7. De sociale netwerk-app voert nu een egaal rode kleur in de bovenbalk in plaats van een kleurovergang en de schuifmenu’s en vriendenlijst zijn eveneens in de stijl van iOS 7 uitgevoerd. Het is wel opmerkelijk dat Path zo laat is met de update. De applicatie met 20 miljoen gebruikers waarin je berichten en foto’s deelt met je ‘echte vriendenkring’ van maximaal 150 personen, was juist een trendsetter op het gebied van design.


Path versie 3.4 brengt nieuwe veegbewegingen met zich mee tussen de timeline en schuifmenu’s, de betaalde stickers worden wat prominenter gepresenteerd en de instellingen zijn opnieuw ingedeeld. In Berichtgeving geef je uitgebreid aan welke pushberichten je wilt ontvangen en onder je account werk je profielinformatie bij. Op die pagina koop je ook Path Premium, het prijzige abonnement van het sociale netwerk waarmee je voor 13,99 euro per jaar onbeperkt stickers en kleurenfilters voor foto’s kan gebruiken.

Path timeline iPhone iOS 7Path bestond een jaar toen het in november 2011 een uiterlijk kreeg dat vriend en vijand versteld deed staan. De centrale timeline met daarnaast twee menu’s die in beeld schuiven, de grote foto bovenaan pagina’s, de slaapmodus die je kon activeren om je eigen slaap te registreren en natuurlijk de speelse animatie onder de plusknop links onderin beeld. We riepen Path 2.0 eerder uit tot een van de vijf designbepalende iPhone-apps. In hoe een app eruit ziet en in hoe een app werkt.

De applicatie groeide meteen met 800 procent na het herontwerp en zag in maart 2013 nog een nieuwe gebruikersgolf toen de app een WhatsApp-achtige privéchat kreeg. De applicatie stond zelfs even op nummer één in de Nederlandse App Store, maar het succes hield geen stand. Zover bekend, heeft Path wereldwijd ongeveer 20 miljoen gebruikers. Een flink aantal, maar summier tegenover WhatsApp (430 miljoen), Viber (200 miljoen) of zelfs Snapchat, dat in iets meer dan een jaar 30 miljoen gebruikers aan zich bond. De afgelopen twee weken staat Path ongeveer op de 80ste plek van populairste gratis sociale netwerk-apps in Nederland.

Bij de vorige gróte update in maart 2013 reageerde Mark misschien wel treffend: “Path, de mooiste app die door niemand wordt gebruikt.” Of gebruikers terugkeren na de iOS 7-aanpassingen? Het valt te bezien.

Downloaden: Path (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 23:25
Onderwerp
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.