Gerucht: iOS 5 uitgesteld naar de herfst, demonstratie op WWDC

iOS 5 zou uitgesteld kunnen zijn naar de herfst. Op WWDC gaat Apple nieuwe clouddiensten demonstreren maar de nieuwe iPhone 5 zal voorlopig op iOS 4.x draaien. Kortom: nieuwe geruchten rond iOS.

ios 5Veel mensen dachten dat Apple bij de aankondiging van de iPad 2 ook meteen details zou geven over iOS 5. Maar dat zat er niet in. Mogelijke reden: Apple zou wachten met de lancering van iOS 5 tot komende herfst. TechCrunch heeft dit gehoord van twee betrouwbare bronnen. Als de geruchten waar zijn, wijkt Apple voor het eerst af van de gewoonte om een grote update van iOS aan het begin van de zomer uit te brengen, vlak voor de lancering van de nieuwe iPhone.

Nu de lancering van de iPad 2 voorbij is, komt er in april mogelijk een ander evenement (over MobileMe). Daarna kunnen we wachten op de ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. TechCrunch denkt echter, dat de nieuwste iOS-versie nog niet rond die periode uitgebracht zal worden.

De reden dat de lancering langer duurt, heeft misschien te maken met plannen om iOS allerlei online functies te geven, met diverse diensten die er gebruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan een music locker waarbij je muziek online kunt opslaan, zodat je minder lokale opslagruimte nodig hebt. Tijdens de keynote op WWDC zal Apple dan voor het eerst over de clouddiensten praten. Naast muziek zou er ook een locatiedienst toegevoegd kunnen worden, gericht op directe vrienden en familieleden. Daarnaast zouden er in de nieuwste versie van Mac OS X (Lion) ook nieuwe clouddiensten zijn toegevoegd.

Kortom: een hoop vraagtekens zonder dat er nog concrete aanwijzingen zijn. De iPhone 5 zou volgens TechCrunch overigens gewoon rond WWDC aangekondigd kunnen worden, waarna het toestel een paar weken later met iOS 4.x in de winkel ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2011, 10:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen cloud, ios 5, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.