Gerucht: goedkope iPhone krijgt Snapdragon-chip

De goedkope iPhone zal een Snapdragon-chip krijgen en vanaf het tweede kwartaal van 2013 worden geproduceerd, als we een bron van China Times mogen geloven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Goedkope iPhoneApple wil Qualcomm’s Snapdragon-chips gebruiken voor de goedkopere iPhone 5C, waarvan de productie ergens in het tweede kwartaal van 2013 begint. Dit beweert een anonieme bron “bekend met de industrie” tegenover China Times. Hoewel Aziatische bronnen wel vaker met geruchten komen die achteraf anders in elkaar blijken te steken, is dit niet de eerste keer dat we over een goedkope iPhone met Snapdragon horen: in januari zei Digitimes nog hetzelfde.

Door over te stappen naar Qualcomm’s Snapdragon, zou Apple niet meer met Samsung samenwerken voor iPhone-chips. Dat staat haaks op hoe Apple tot nu toe de iPhone heeft geproduceerd, maar de goedkope iPhone zelf doet dat ook. Tot nu toe bood Apple immers oude iPhones aan als een goedkoper alternatief, in plaats van een apart geproduceerde smartphone. Gisteren kwam nog aan het licht dat Intel keek naar een samenwerking met Apple voor de chip-productie. Deze gesprekken zouden zich echter na een jaar tijd nog steeds in een vroeg stadium bevinden.

De beweringen tegenover China Times komt niet overeen met wat we eerder deze maand hebben gehoord. Bronnen van Macotakara zeiden onlangs nog dat een goedkopere iPhone van polycarbonaat en met een 4,5-inch scherm pas in 2014 verkocht zal worden. Apple zou er wel heel vroeg bij zijn als de productie van al in het tweede kwartaal van 2013 start.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 14:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.