Gerucht: ‘Apple onthult ook nieuwe iPads op 10 september’ [Update]

Apple zal op 10 september 2013 naast nieuwe iPhones ook de iPad 5 en iPad mini 2 onthullen, aldus een bron tegenover Bloomberg.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 5 concept martinApple gaat op 10 september ook nieuwe iPads onthullen, aldus een bron tegenover Bloomberg. Waarschijnlijk gaat het dan om de iPad 5 en iPad mini 2, die volgens eerdere beweringen voor dit jaar gepland staan. Geruchten wijzen al langer op een speciaal Apple-evenement dat op 10 september zal plaatsvinden, maar tot voorheen werd er enkel gesproken over de onthulling van de iPhone 5S en de iPhone 5C. Afgelopen jaar onthulde Apple in september een nieuwe iPhone en in oktober nieuwe iPads.

Bloomberg is vrij kortaf over de mogelijke iPad-onthulling op 10 september. De nieuwssite zegt enkel dat er volgens de bron op 10 september nieuwe iPhones en iPads worden onthuld, samen met andere “game changers” die het de concurrentie moeilijker moeten maken. Dit is de eerste keer dat iemand de iPad-aankondiging koppelt aan het vermeende evenement op 10 september.

De Apple-presentatie op 10 september is nog niet officieel bevestigd, maar meerdere zeer betrouwbare bronnen lijken zeker van hun zaak. De iPhone-onthulling combineren met de iPad-presentatie is nog niet eerder gebeurd. Een groeiend aantal gelekte onderdelen doet wel vermoeden dat Apple al vrij ver in het productieproces is.

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad 5 een totaal vernieuwd ontwerp gebaseerd op de iPad mini, met een doorzichtig Apple-logo. De iPad mini 2 zou qua ontwerp gelijk blijven en een retinascherm krijgen.

Update: het gerucht over nieuwe iPads op 10 september is afkomstig uit een Bloomberg-artikel over de opening van een toekomstige Apple Store in Tokio. Opmerkelijk is dat Bloomberg daarmee eigen beweringen van een week geleden tegenspreekt. Daarin werd juist benadrukt dat “updated iPad models […] will be unveiled later”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 17:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad air, ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.