Gerucht: Apple nu al bezig met goedkopere iPhone

Volgens analist Shaw Wu is Apple nu al bezig met het ontwikkelen van goedkopere iPhones. Hij baseert zich op de eerdere strategie rond de iPod, maar zegt ook over aanwijzingen te beschikken dat er al iPhone-prototypes in ontwikkeling zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

goedkopere iphoneTwee weken voor de Amerikaanse lancering van de iPhone, komt er nieuws naar buiten dat Apple nu al bezig zou zijn met het ontwikkelen van goedkopere iPhones. Het bericht komt van Shaw Wu, analist bij American Technology Research. Wu gelooft dat Apple wel moet toegeven aan de druk uit de markt. Hij kijkt daarbij vooral wat Apple eerder heeft gedaan met de iPod: door het uitbrengen van de mini, nano en Shuffle kwam de iPod ook binnen bereik van minder kapitaalkrachtige gebruikers.

Wu zegt dat Apple de iPhone-produktlijn moet uitbreiden naar lagere prijsniveau’s, als het tenminste het succes van de iPod wil evenaren. Daarvan werden tot nu toe 100 miljoen stuks verkocht. Hij beweert ook dat hij nieuws heeft opgepikt over goedkopere iPhone-prototypes die op een later moment worden uitgebracht.

Het is Wu opgevallen dat sommige mensen klagen over het feit dat er geen toetsenbord op de iPhone zit. Maar hij denkt dat we een voordeel van de iPhone ten opzichte van andere smartphones over het hoofd hebben gezien: tijdens het bellen levert het virtuele nummerpad minder overbodige ‘clutter’ op. Het is waarschijnlijk makkelijker om niet-ingeprogrammeerde nummers te bellen dan op een vast QWERTY-toetsenbord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:23
Categorie iDevices
Onderwerpen budget iphone, geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.