Gerucht: ‘Apple bestelt miljoenen CDMA-chips voor iPhone 4’

Apple zou miljoenen CDMA-chips hebben besteld om een iPhone 4 voor de Amerikaanse provider Verizon te kunnen ontwikkelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

verizon-iphoneVolgens TechCrunch heeft Apple een bestelling voor miljoenen CDMA-chipsets geplaatst, waarmee ze een nieuwe iPhone 4 willen produceren. De chips zijn bedoeld voor toestellen die op het Amerikaanse CDMA-netwerk van Verizon werken. De productie zou in december van start gaan, waarna de aankondiging in januari volgt. TechCrunch denkt dat we op CES 2011 de officiële lancering kunnen verwachten, waar de CEO van Verizon op het programma staat om een keynote te geven. Een andere optie is dat de aankondiging wordt uitgesteld naar Macworld, eind januari, ook al is Apple daar zelf niet meer aanwezig.

Geruchten over een iPhone bij Verizon zijn al zo oud als de geruchten dat KPN de iPhone gaat verkopen. Wel is het zo, dat de exclusieve deal met AT&T bijna afloopt. Bij het deponeren van de financiële resultaten bij toezichthouder SEC liet AT&T een paar dagen geleden doorschemeren dat komend kwartaal er een einde komt aan exclusieve deals. AT&T waarschuwde beleggers voor de financiële risico’s die daarmee samenhangen.

De belangrijkste fabrikant van CDMA-chipsets is Qualcomm, waar Apple nog geen klant is voor baseband-chipsets. TechCrunch schat dat er in de eerste weken na de lancering van een CDMA-gebaseerde iPhone twee tot drie miljoen stuks kunnen worden verkocht.

Update: KPN is in Nederland bezig met de uitrol van een CDMA450-netwerk. Het is echter onzeker of de CDMA-chipsets die Apple in de iPhone wil gaan gebruiken ook op de frequentie van 450MHz werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2010, 15:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen cdma, verizon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.