iPhone weer te activeren met niet-officiële simkaart na patch (jailbreak)

In de afgelopen week heeft Apple de methode waarbij je een phonebook simcard gebruikt om je iPhone te activeren proberen onmogelijk te maken. Dankzij een patch van PushFix.info kun je deze methode voorlopig tóch blijven gebruiken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhone activerenHet activeren van je iPhone is de eerste stap die je moet zetten om deze te kunnen gebruiken. Dit vindt normaliter plaats via iTunes met behulp van een simkaart van de officiële provider die die iPhone heeft geleverd. Een kleine week geleden kon je bij ons lezen hoe je een iPhone kunt hacktiveren zonder dat je daarvoor een simkaart van de officiële provider nodig hebt. Enkele dagen geleden werd deze methode onmogelijk gemaakt door Apple, maar met behulp van een eenvoudige patch van PushFix.info kun je nu tóch weer van de methode gebruik maken om je iPhone te activeren. Dit artikel heeft alleen betrekking op iPhones waar officieel een simlock op zit en waar je geen simkaart van de officiële provider voor in je bezit hebt.

Universal activation - Phonebook simcardOm gebruik te maken van JailbreakMe.com heb je een geactiveerde iPhone nodig. Bovendien heb je een gejailbreakte iPhone nodig om te kunnen unlocken met behulp van ultrasn0w. Het activeren van de iPhone is daarom de eerste stap die je zult moeten zetten om een iPhone uit het buitenland in Nederland te kunnen gebruiken. Het activeren van een iPhone is dankzij de patch van PushFix.info nu ook weer mogelijk met behulp van een zogenaamde phonebook simcard.

Je kunt een dergelijke phonebook simcard bijvoorbeeld aanschaffen via DealExtreme. Je kunt natuurlijk ook altijd proberen een officiële simkaart via een site zoals eBay aan te schaffen. Als je gebruik maakt van een phonebook simcard om te activeren, plaats je deze in de iPhone en activeer je met behulp van iTunes. Vervolgens kun je op je toestel naar JailbreakMe.com gaan om deze te jailbreaken en Cydia te installeren. Via Cydia kun je vervolgens de unlock ultrasn0w installeren (3G/3GS/4). Om je eigen simkaart te kunnen gebruiken in de iPhone, voeg je daarna de repository http://cydia.pushfix.info toe in Cydia via Manage, Sources, Edit, Add. Met behulp van Search kun je tot slot de Hacktivation Patch vinden en installeren. Je kunt daarna de simkaart van de provider van jouw keuze plaatsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2010, 11:43
Categorieën Achtergrond, Jailbreak
Onderwerp simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.