Amerikaanse Apple Store vermeldt simlockvrije iPhone 5 op website

De Amerikaanse Apple Store vermeldt nu ook de simlockvrije versie van de iPhone 5 GSM. De simlockvrije iPhone 5 is vanaf 650 dollar te koop, iets goedkoper dan de Nederlandse Apple Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 simlockvrijDe iPhone 5 die je in Europese landen kunt kopen is simlockvrij. Maar als je een Amerikaanse Apple Store binnenloopt en de GSM-versie van de iPhone 5 wil kopen, moet je er rekening mee houden dat er een simlock van provider AT&T op zit. Binnenkort is dat voorbij, want de eerste simlockvrije iPhones 5 zijn in de online Apple Store aangetroffen. Je betaalt voor een 16GB iPhone 5 $650 exclusief salestax, dus omgerekend iets meer dan €500. Ter vergelijking: in Nederland betaal je €553 exclusief BTW voor de goedkoopste iPhone.

Je moet nog wel even geduld hebben voordat je een vriend of familielid een simlockvrije iPhone 5 uit de VS kunt laten meenemen, want voorlopig zijn er alleen prijzen van de toestellen aangetroffen in de online Apple Store. De prijzen zijn zichtbaar als je deze zoekactie uitvoert op de Apple-site. In de rechterbalk verschijnen de prijzen. Het lijkt erop dat Apple binnenkort met de verkoop wil beginnen; er wordt een levertijd genoemd van 3 tot 4 weken.

Ben je benieuwd wat de simlockvrije iPhone 5 in de VS gaat kosten, dan moet je rekening houden met deze prijzen:

  • 16GB iPhone 5: $649
  • 32GB iPhone 5: $749
  • 64GB iPhone 5: $849

Overigens is het helemaal niet nodig om op de simlockvrije GSM-versie van de iPhone 5 te wachten als je je toestel koste wat kost in de VS wilt kopen. Je kon al veel langer de CDMA-versie van de iPhone 5 aanschaffen. Die ondersteunt (raar maar waar) ook alle GSM-frequenties en is gewoon in Europa te gebruiken. De CDMA-versie is bovendien geschikt voor veel meer LTE-frequentiebanden, waaronder de frequenties die in veel Europese landen worden gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 14:23
Categorie Providers
Onderwerp cdma

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.