‘Helft van alle iPhones wordt afgedankt’

Uit onderzoek van Horace Dediu blijkt dat 50 procent van de Amerikaanse iPhone-bezitters ieder kwartaal hun smartphone aan de kant leggen voor een andere smartphone.

iPhone 4Horace Dediu van Asymco heeft cijfers van comScore gebruikt om te zien hoeveel iPhones er nu eigenlijk ongebruikt eindigen. Uit zijn onderzoek blijkt dat ieder kwartaal oude iPhones door gemiddeld vijftig procent van alle Amerikaanse iPhone-bezitters om verschillende redenen worden afgedankt. Hij baseert zich hierbij op het aantal keer dat er een nieuwe iPhone in de Verenigde Staten wordt geactiveerd.

Vooral klanten van de Amerikaanse telecomprovider AT&T zouden hun iPhone vaak afdanken. Dit komt omdat AT&T al lange tijd de iPhone in Amerika aanbiedt, terwijl Verizon pas kort de iPhone aanbiedt. De vervangen iPhones zijn niet per se altijd een ander toestel: er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een vervangende iPhone. De totaalcijfers verrassen Dediu wel: hij verwachtte dat veel meer iPhones hergebruikt zouden worden.

Dediu heeft op de website van Asymco zijn onderzoek uitgebreid toegelicht. Zo verklaart hij hoe hij tot zijn conclusie is gekomen en welke formules hij heeft gebruikt.

Asymco iPhone vervangen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 13:54
Categorie iDevices
Onderwerpen cijfers, onderzoek, verizon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.