Gemengde reacties van ontwikkelaars

De eerste reacties op de WWDC en het feit dat er geen SDK voor ontwikkelaars komt, zijn gemengd. Voor Apple is het een goede beslissing omdat het beveiligingsrisico's buiten de deur houdt, maar voor de gebruikers en ontwikkelaars roept het obstakels op. Het aandeel Apple zakte daarom na de aankondigingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gemengde reacties van iPhone ontwikkelaarsDe reacties op de WWDC 2007 zijn gemengd: bezoekers zijn teleurgesteld dat er geen nieuwe hardware is aangekondigd en hadden gehoopt dat er meer spannende aankondigingen zouden worden gedaan. Op de bekendmaking dat ontwikkelaars alleen webapplicaties voor de iPhone kunnen ontwikkelen, is ook niet overal enthousiast ontvangen. Het aandeel van Apple zakte sinds maandagochtend gestaag.


Piper Jaffray-analist Gene Munster sprak na afloop van de keynote met verschillende ontwikkelaars en ontdekte dat de reacties zowel positief als negatief zijn. De gekozen oplossing biedt beperkingen, maar is minder complex en levert een beter niveau van beveiliging op. Een minpunt is dat voor zulke applicaties altijd een internetverbinding nodig is, waardoor het gebruik beperkt is en de gebruiker met kosten te maken krijgt. Een ander punt is dat gebruikers de applicaties minder makkelijk kunnen vinden, dan wanneer ze op de iPhone zelf geïnstalleerd zijn. Daar staat tegenover dat de iPhone al standaard is voorzien van een hoop functies, waardoor het voor gebruikers niet echt nodig is om nog extra software te installeren.

Munster is dus positief en houdt vast aan zijn voorspelling dat het aandeel Apple op $160 uitkomt, ondanks de tijdelijke dip. Toch hadden sommigen liever gezien dat Apple een complete Software Development Kit had uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:22
Categorie Apps
Onderwerpen ontwikkelaars, sdk, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.