Schermtoetsenbord kan iPhone maken en breken

Het schermtoetsenbord van de iPhone is een cruciale factor in het succes van de iPhone. Tijdens de WWDC-keynote ging er iets mis en ook reviewer Walter Mossberg twijfelt of het op lange termijn wel zo handig is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone toetsenbordOplettende bezoekers van de WWDC-keynote zagen het gebeuren: toen Scott Forstall, VP voor iPhone Software probeerde om de naam John in te tikken op zijn schermtoetsenbordje, had hij daarvoor drie pogingen nodig en liet het intikken van tekst verder maar achterwege. Is Forstall gewoon onhandig? Is het de eerste keer dat hij een iPhone in handen had? Of is er toch iets aan de hand met het schermtoetsenbord van de iPhone?

Dat laatste zal Walter Mossberg maar wat graag beamen. De columnist van de Wall Street Journal nam gisteren zijn persoonlijke reviewexemplaar ontvangst en liet zijn nieuwe speeltje vervolgens zien op het Chronicle Presidents Forum. Zijn eerste reactie: hij weet niet of hij een goede review gaat geven. Hij ziet al een paar dingen die hem niet bevallen. Maar ook een aantal dingen die hem juist heel erg bevallen. De cruciale vraag daarbij is of het touchscreen van de iPhone een goede vervanging is voor de toetsenborden op de BlackBerries en andere smarpthones.

“Ze beweren dat ze door slimme software een manier hebben gevonden om het accurater en efficiënter te maken dan je verwacht. Ik test die bewering. Ik kan je nu alvast vertellen dat het in het eerste uur iets beter werkte dan ik had verwacht, maar ik ben nog niet zeker of het net zo goed werkt als een normaal toetsenbord – en het eerste uur is geen eerlijke test, dus ik ga er nog even mee door.”

Voordelen ten opzichte van toestellen zoals de BlackBerry ziet Mossberg ook wel: er draait een echt computerbesturingssysteem op en kan daarom volledig functionele e-mailsoftware onderweg bieden. Het valt nog te bezien of dat waar is: van dat ‘echte’ besturingssysteem kunnen de ontwikkelaars in ieder geval niet profiteren en of de e-mailclient juist door dit besturingssysteem beter is, valt ook nog te bezien. We wachten het review van Mossberg af. Maar die heeft aangekondigd dat hij eerst een paar weken wil testen voordat hij een letter op papier zet. Waarschijnlijk hebben we dan al genoeg reviews van ‘echte’ gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:26
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.