Three Cents: maak eenvoudig polls in iPhone-app

Three Cents is een poll-app voor iPhone. Stel vragen met afbeeldingen, locaties of media aan onbekenden, je sociale netwerken of vrienden.

Three Cents polls maken iPhone appOmdat je twijfelt tussen de film die je vanavond in de bioscoop wilt zien. Wilt weten welke van je vier logodesigns het mooiste is. Of je moet eten bij de Mexicaan of de duurdere Italiaan. Welke vraag je ook in de groep wilt gooien: het kan makkelijk met Three Cents. Je hebt zelf keuze of je de vraag wilt laten beantwoorden door andere appgebruikers of alleen vrienden die je via e-mail en sms benadert. Een vraag doorspelen naar Twitter en Facebook is net zo eenvoudig.


Je kan Three Cents dus gebruiken om een algemene stemming te peilen (‘Komt Oranje door de WK-fase op de poule?’) of om een gerichte vraag aan vrienden voor te leggen, die je vervolgens selecteert in je contactenlijst op de iPhone en direct een sms, e-mail of Facebookbericht stuurt. Ontvangers hoeven de applicatie niet te hebben om antwoord te kunnen geven.

Three Cents pollen index Three Cents vraag antwoord

Afbeeldingen, locaties of media

Bij Three Cents kies je bij elke vraag uit wat voor een soort antwoorden je wilt kiezen. Je kan afbeeldingen toevoegen (vanaf web of fotoalbum), plaatsen (met behulp van de databases van Yelp en TripAdvisor) of media. Wil je een film in het antwoord betrekken, dan haal je informatie op van Rotten Tomatoes. Muziek wordt van iTunes gehaald, apps uit de App Store of Mac App Store en boeken uit de iBookstore. Als ‘Welk nummer van Bruno Mars is leuker?’ je vraag is, zoek je een paar keer achter elkaar in iTunes, zet de app de antwoorden op rij en deel je de poll op de manier die je wilt. Heb je Yelp geraadpleegd, dan ziet iedereen bij elk restaurant bijvoorbeeld al een fotootje, adres en gemiddelde beoordeling. Iedereen kan samples van liedjes beluisteren en foto’s in fotovragen kunnen worden vergroot voordat een stem wordt uitgebracht.

Jammer is wel dat je geen poll met blanco resultaten kan maken. Er moeten altijd afbeeldingen, locaties of media aan worden gehecht. Hieronder zie je bijvoorbeeld een screenshot met een vraag over deze app, waarbij de app ook zelf een antwoord is. Daar is geen workaround voor: of je stelt een vraag met verschillende apps als antwoorden, of je maakt foto’s die je gebruikt bij een vraag over een app.

Sociaal netwerk

Three Cents vervult – natuurlijk – ook zelf een rol als sociaal netwerk. Je komt de app binnen op het tabblad Featured waar uitgelichte polls onder elkaar staan of kiest voor Recent om alle nieuwste vragen onder elkaar te zien. Vanzelfsprekend heeft elke poll ook een reactiemogelijkheid. Je ziet nieuwe stemmen op je eigen polls, uitnodigingen voor polls en commentaar op je reacties in de activiteitenpagina. Centraal bovenin de app zoek je op hashtags voor vragen of gebruikers – die je natuurlijk kan volgen.

Three Cents vraag stellen Three Cents zoeken op users

Nuttig?

De eenvoudige pollapplicatie kwam 5 mei uit, maar de app kreeg vandaag de eerste update die je de touwtjes in handen geeft. Je kan polls verwijderen, reacties wegmoffelen, inboxnotificaties weghalen en de vraag nog eens aanpassen net voordat je een poll publiceert. Ook kan je nu direct een vraag op Twitter en Facebook zetten, zonder dat de poll in Three Cents zichtbaar is. Is dit een nuttige app?

Downloaden: Three Cents (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.