Gebruikers melden 3G-problemen met nieuwe iPad

Gebruikers van de nieuwe iPad melden problemen met de 3G-verbinding. Het zou vooral gaan om mensen buiten de VS die gebruikmaken van 3G-netwerken en Amerikanen die buiten de dekking van het 4G-netwerk vallen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad lte 4gNa klachten over de Wi-Fi-verbinding van de derde generatie iPad zijn er nu opnieuw problemen. Gebruikers melden dat de 3G-verbinding wegvalt en dat er ook na een harde reset geen verbinding met het 3G-netwerk te maken valt. De meldingen zijn te vinden op het supportforum van Apple en hebben vooral betrekking op 3G-netwerken buiten de VS, onder andere in Duitsland, Noorwegen, Polen, Spanje, Singapore en Australië. Het zijn mensen die veelal eerder een iPad hebben gehad en op voorgaande 3G-modellen geen problemen hadden.


Mensen die in de VS via de 4G-netwerken willen internetten, melden veel minder verbindingsproblemen. Eén suggestie is dat de fout heeft te maken met de Qualcomm-chipset die Apple gebruikt in de nieuwe iPad, maar het zou ook met iOS 5.1 te maken kunnen hebben. Het herstellen van de iPad, vervangen van de simkaart en andere voor de hand liggende remedies, lijken geen oplossing te bieden.

Voorlopig is onduidelijk hoeveel mensen door het probleem zijn getroffen. Het aantal meldingen op het Apple Supportforum neemt toe, maar het zou om een klein percentage kunnen gaan. We voert wat te ver om al over ‘connectiongate’ te spreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:21
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen 3G, ipad, verbinding
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.