iPhone opladen met een skihelm

Het Fraunhofer Instituut heeft een skihelm ontwikkeld waarmee je je iPhone, iPod of andere apparaat opgeladen kunt houden. De skihelm is geschikt voor reddingswerkers maar zou ook geschikt zijn voor brandweermannen en motorrijders.

skihelm opladenHet Fraunhofer Instituut in Duitsland is bezig met een nieuwe skihelm, die ervoor zorgt dat je iPhone de hele dag opgeladen blijft. De onderzoekers werken samen met deskundigen van TEXSYS en de technische universiteit in Berlijn. Ze hebben een helm met zonnecellen ontwikkeld, die je iPhone, iPod of ander mobiel apparaat oplaadt tijdens het skiën. Er is sprake van een gebogen zonnepaneel, met geïntegreerde oordopjes en microfoon. Je kunt je telefoon of mp3-speler daardoor gebruiken terwijl je een helling afsuist.

De onderzoekers hebben een bijbehorende set handschoenen ontwikkeld, waarmee je je mobiele apparaat kunt bedienen. Vooral voor mensen die de hele dag onderweg willen zijn en geen tijd willen verspillen met het opladen van apparaten, kan het handig zijn. Denk daarbij aan reddingsmedewerkers die veel en langdurig moeten communiceren.

Een groot OLED-scherm en simpele knoppen zorgen ervoor dat je het audiovolume kunt aanpassen, binnenkomende gesprekken kunt opnemen en andere handelingen kunt verrichten zonder dat je je handen bloot hoeft te stellen aan de bijtende kou. De oplossing kan ook worden toegepast in helmen van motorrijders of brandweermannen, want het werkt niet alleen bij lage temperaturen (tot -20 graden Celsius) maar ook bij temperaturen tot 60 graden Celsius. Bij extremere temperaturen vallen de batterijen uit, maar kan direct energie worden gehaald uit de zonnecellen. Een dergelijke helm zal rond de 300 euro gaan kosten. De eerste commerciële producten worden eind dit jaar verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2012, 18:23
Categorie iDevices
Onderwerpen sport, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.