Garmin GLO verbetert GPS-locatiebepaling op iPhone met externe ontvanger

De Garmin GLO verbindt via Bluetooth met je iPhone, om zo je GPS-signaal te versterken. Het apparaatje zou tien keer per seconde je GPS-locatie achterhalen en het 12 uur op een opgeladen batterij volhouden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Garmin GLODe iPhone bevat een interne GPS-ontvanger die zelfstandig je locatie kan bepalen. Met een nieuw hulpmiddel van Garmin wordt dat nog nauwkeuriger: deze externe GPS-ontvanger kan tien keer per seconde je GPS-locatie updaten. Bovendien ontvangt de Garmin GLO niet alleen signalen van Amerikaanse GPS-satellieten, maar ook van de Russische GLONASS-satellieten. Daardoor kan het beter en preciezer aangeven waar je exact bent. Het bijzondere is dat de Garmin GLO gekoppeld kan worden met een iPhone of Android-smartphone. Met een gangbare Bluetooth GPS-ontvanger kan dat niet zomaar.

In het verleden hebben xGPS en roqyGPS geprobeerd om conventionele GPS-ontvangers geschikt te maken voor de iPhone. Bij xGPS ging het om een experimenteel project waarbij je een jailbreak moest uitvoeren. RoqyGPS maakte software om een oude GPS-ontvanger weer nuttig te kunnen gebruiken, maar was ook gericht op het ‘knutselcircuit’ en jailbreakers.

Garmin probeert met de Garmin GLO het gewone publiek aan te spreken. De Garmin GLO is naar eigen zeggen twintig procent sneller dan de interne GPS-ontvanger van de iPhone. De Garmin GLO maakt verbinding via Bluetooth en moet na twaalf uur gebruik weer worden opgeladen. Omdat er dankzij de GLONASS-ondersteuning 24 extra satellieten worden ingeschakeld bij het bepalen van de positie, zou het vooral onder moeilijke omstandigheden gemakkelijker worden om de positie goed te bepalen. Denk daarbij aan gebruik in een kantoorpand, tussen hoge gebouwen in de stad of tijdens het reizen met hoge snelheid.

garmin gloJe hebt vermoedelijk speciale apps om de Garmin GLO te kunnen gebruiken. Garmin bevestigt dat het apparaat op de iPhone zal werken. Volgens Garmin zal de GLO vanaf augustus worden verkocht voor 99 dollar. Per direct is al een GLO for Aviation beschikbaar, een speciale versie van 129 dollar voor piloten. De kopers krijgen zes maanden gratis toegang tot Pilot, een Garmin-app voor het navigeren in vliegtuigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2012, 11:19
Categorie Accessoires
Onderwerp garmin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.