Galileo beweegt de iPhone-camera van anderen op afstand

De Galileo is een accessoire voor de iPhone waarmee je de camera op afstand kunt bedienen via je eigen iOS-apparaat. Dit is vooral handig tijdens videobellen of het maken van opvallende foto's. De Galileo is een Kickstarter-project waar momenteel nog geld voor wordt ingezameld.

Beweeg de iPhone-camera van een ander op afstand met GalileoAls je met iemand aan het videobellen bent, dan maak je regelmatig mee dat diegene niet helemaal goed in beeld zit en dat je eventjes bezig bent om dit voor elkaar te krijgen. Met Galileo kan je zelf op afstand de iPhone-camera van de ander bewegen met je iPhone, iPod touch of iPad. Galileo is een soort beweegbare dock waar je een iPhone in kunt plaatsen. Deze kan dan 360 graden rond worden bewogen. Ideaal voor gebruik tijdens het videobellen, maar er zijn meer toepassingen. Zo kan je de Galileo gebruiken als babymonitor of om foto’s mee te maken. Als je de Galileo niet gebruikt is deze ook in te zetten als iPhone-dock.

Galileo is gemaakt door de ontwerpers Josh Guyot en JoeBen Bevirt die eerder al de Gorillapod hebben gemaakt. Het is nog niet zeker of het project doorgaat; via Kickstarter wordt geld ingezameld voor Galileo. Op het moment van schrijven is bijna 50.000 dollar binnengehaald, bij 100.000 dollar zal deze opvallende dock ook daadwerkelijk worden gemaakt.

Je kan de Galileo ook inzetten als extra dock voor je iPhone. Een oplader wordt meegeleverd. Het apparaatje heeft een oplaadbare batterij ingebouwd zodat je deze draadloos kunt gebruiken. De makers zijn van plan een SDK uit te brengen zodat er meer apps voor de Galileo ontwikkeld kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2012, 12:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.