Funiculus 0.5 kan semi-automatisch je gitaar stemmen

Funiculus 0.5 is een applicatie waarmee je je gitaar kunt stemmen. De applicatie luistert naar de toon die je speelt en bepaalt of je de juiste toonhoogte te pakken hebt.

Funiculus, gitaar stemmen op iPhoneFuniculus is een gitaartuner die een stap verder gaat dan Guitar Tuner. Funiculus doet al het werk namelijk zelf: het gebruikt de ingebouwde microfoon van de iPhone en bepaalt de toon, amplitude en pitch. Voordat je kunt beginnen moet Funiculus eerst de microfoon initialiseren waarna gaat alles (bijna) vanzelf gaat: speel een noot en de applicatie laat op het scherm zien welke het was – als je je gitaar inderdaad goed hebt gestemd.

Is dat het geval, dan verschijnt er een groen lampje met een aanduiding van de amplitude (de geluidssterkte, aangegeven met een reeks lampjes). Zo niet, dan moet je net zo lang proberen totdat je de betreffende snaar wel goed hebt afgesteld. Om te voorkomen dat de applicatie steeds blijft luisteren naar mogelijke tonen waardoor de batterij kan leegraken, sluit Funiculus zich na een paar minuten automatisch uit. Deze applicatie is alleen geschikt voor de iPhone en niet voor de iPod touch, omdat daar geen microfoon inzit.

Funiculus is verkrijgbaar via de source van ModMyiFone (modmyifone.com/installer.xml).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2008, 10:47
Categorie Apps
Onderwerpen bellen, gitaar, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.