Fuffr: iPhone-case ziet als je naast het scherm tapt

De Fuffr iPhone-case gebruikt infraroodlicht om aanrakingen naast het touchscreen te registreren. Zo bedien je de iPhone zonder schermtaps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Fuffr iPhone caseHet zal je wellicht bekend voorkomen: je bent druk aan het werk op de iPhone, maar merkt dat je eigenlijk te weinig ziet van al je bezigheden. Het scherm staat vol en dan hangen je duimen ook nog eens in beeld, omdat je continu het touchscreen moet aanraken. Dat laatste wil de Fuffr-case oplossen. Deze iPhone-hoes gebruikt infraroodlicht om je vingerbewegingen aan de zijkant te registeren, zodat je de iPhone bedient zonder hem aan te raken. Je legt de iPhone op tafel en veegt over het tafelblad heen.


Laat het duidelijk zijn: de Fuffr kan op het moment nog niet worden besteld. Deze bijzondere iPhone-besturing werkt namelijk pas als er genoeg apps worden ondersteund. Dat proberen de makers nu te regelen: ontwikkelaars kunnen een vroege versie aanvragen, zodat ze hun apps alvast kunnen klaarstomen. Onderstaande video laat alvast zien hoe Fuffr in de praktijk zal werken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Waarschijnlijk zijn er wel een aantal bewegingen die Fuffr niet kan registreren. Omdat de case infraroodlicht gebruikt om je vingerbewegingen op te vangen, zullen bijvoorbeeld je wijsvingers veel bewegingen van je andere vingers blokkeren. Hierdoor zou de Fuffr bijvoorbeeld niet als toetsenbord functioneren. Het is nog niet bekend wat de case uiteindelijk zal kosten.

Tipgever: Rob

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.