T-Mobile vergroot databundels in het buitenland

T-Mobile biedt vanaf 1 juli 2014 grotere internetbundels aan in het buitenland. Voor 25 euro krijg je 500MB in het buitenland.

Europese landenT-Mobile vergroot vanaf 1 juli 2014 de internetpassen in het buitenland. Dit belooft de provider in een persbericht. Je betaalt hierdoor minstens €1,95 voor 20MB of 15 euro voor 250MB zodra je de grens over gaat. Eerst kreeg je voor deze bedragen 10MB of 200MB. Daarnaast wordt er een nieuwe bundel voor in het buitenland geïntroduceerd: voor 25 euro heb je 500MB aan data te besteden. De internetpassen zijn aan te vragen via een app of sms zodra je in het buitenland zit.


T-Mobile biedt al langere tijd speciale internetpassen voor in het buitenland. Je betaalt daneenmalig een vooraf gesteld bedrag en krijgt dan een aantal MB’s om in het buitenland te verstoken. Je betaalt dan niet de gebruikelijke roamingkosten in het buitenland. Vanaf 1 juli zien de internetpassen er als volgt uit:

  • €1,95 voor 20MB (was 10MB)
  • €4,99 voor 60MB (was 50MB)
  • €14,99 voor 250MB (was 200MB)
  • €24,99 voor 500MB (nieuw)

Met de verbeterde buitenlandbundels bereidt T-Mobile zich voor op concurrentie met andere providers. Vanaf 1 juli is het namelijk mogelijk om bundels te kopen van providers in het land waar je bent, zonder dat je van simkaart hoeft te wisselen. Dat betekent dat Nederlandse providers meer concurreren met buitenlandse tarieven.

De nieuwe bundels zijn handig tijdens bijvoorbeeld de zomervakantie, maar zijn binnenkort wellicht niet meer nodig. De Europese Unie heeft eerder dit jaar roaming officieel afgeschaft, wat betekent dat je jouw gebruikelijke abonnement kunt gebruiken om zonder extra kosten in het buitenland te internetten. Dit geldt uiteraard enkel in landen binnen de Europese Unie. Roaming is op het moment echter nog van kracht binnen de EU: vanaf 15 december 2015 wordt de nieuwe wet officieel ingevoerd.

Meer informatie: T-Mobile

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.