Foxconn gaat röntgenmachines gebruiken om geproduceerde iPhones te controleren

Foxconn zou massaal X-ray machines aan het kopen zijn om zo sneller haar geproduceerde producten zoals de iPhone te kunnen controleren. Hiermee kan de productie worden versneld en kan vlugger aan de stijgende vraag naar nieuw iPhones worden voldaan.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Foxconn gaat X-ray machines gebruiken om geproduceerde iPhones te controlerenFoxconn is in groten getale röntgenmachines aan het opkopen voor de inspectie van de iPhone en andere iOS-apparaten. Met de apparaten kunnen geproduceerde iPhones sneller worden nagekeken op eventuele defecten. Het is niet duidelijk of de machines worden aangeschaft om de arbeidskosten omlaag te krijgen of omdat er zo geprobeerd wordt te voorkomen dat er veel defecte producten worden geproduceerd en Foxconn wellicht met een groot productieprobleem kampt. Uit een documentaire van ABC News bleek eerder dat de iPhone voor het grootste gedeelte met de hand in elkaar wordt gezet door de medewerkers van Foxconn.

De röntgenmachines zouden zo zijn ingesteld dat soldeerpunten en printplaten snel kun worden geïnspecteerd. Hierdoor zou Foxconn ervoor kunnen zorgen dat de iPhone nog vlugger geproduceerd kan worden om aan de toenemende vraag te voldoen. Het laatste kwartaal steeg de verkoop van de iPhone met 128 procent, die van de iPad met 111 procent

Het aanschaffen van röntgenmachines zou ook het monotone werk van het continu controleren van dezelfde onderdelen kunnen veraangenamen. Door het vele commentaar op de slechte werkomstandigheden bij Foxconn heeft het bedrijf de laatste tijd enkele drastische wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn onder meer de lonen met 25 procent verhoogd. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Foxconn kampt met kwaliteitsproblemen en voor een drastische oplossing heeft gekozen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 17:05
Categorie iDevices
Onderwerpen foxconn, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.