‘iOS 5.1 GM doorstaat kwaliteitstesten, brengt nieuwe functies’

Volgens nieuwe informatie heeft de verwachte iOS 5.1-update de kwaliteitstesten van Apple en partners doorstaan. Ook zou de update tenminste twee nieuwe functies introduceren, waarover niet eerder is gepubliceerd.

iOS 5.1Apple werkt inmiddels al enige tijd aan iOS 5.1, de volgende grote update voor iOS, die naast enkele nieuwe features ook verschillende problemen zou moeten oplossen. Gisteren dook al een bericht op dat de update mogelijk begin maart uitgebracht zou worden, wat in dit geval samen zou kunnen vallen met Apple’s media-event van morgenavond. Chronic Wire zegt nu over informatie te beschikken waaruit blijkt dat de vrijgave van de update inderdaad erg dichtbij is.

Volgens Will, het brein achter het Chronic Dev Team en eigenaar van Chronic Wire, is de zogenaamde Gold Master build van iOS 5.1 de afgelopen drie weken onderworpen aan een “grondige kwaliteitscontrole”, zowel intern bij Apple als door verschillende providers en partners. Het was al bekend dat de update Japanse taalondersteuning voor Siri zou introduceren evenals een eenvoudiger manier om de camera vanaf het lockscreen te benaderen. Maar volgens Chronic Wire introduceert de update nog tenminste twee andere nieuwe functies die niet eerder zijn onthuld. Welke dat zijn zegt hij alleen niet.

Volgens zijn bron, die Will omschrijft als ‘zeer betrouwbaar’, draagt de Gold Master van iOS 5.1 het buildnummer 9B176. De derde en laatste beta die Apple in januari aan ontwikkelaars heeft vrijgegeven droeg buildnummer 9B5141A. Apple zou ook al werken aan een iOS 5.1.1, een kleinere update die na 5.1 zal volgen, zo concludeert hij uit opmerkingen van partners die een update testen waarvan het buildnummer licht hoger is dan dat van de Gold Master.

Het ligt voor de hand dat Apple morgenavond, naast de onthulling van de iPad 3 (of HD), ook meer bekend zal maken over iOS 5.1. Mogelijk wordt de update dan nog deze week vrijgegeven. Op Twitter schrijft Will, die schuilgaat onder @chronic, dat hij mogelijk vandaag nog informatie zal publiceren over “een bepaald Apple-ding waarover nog geen enkel techblog heeft bericht”. Hierbij is hij al even vaag als bij de verwijzing naar nieuwe functies van iOS 5.1. Toch kunnen aan zijn beweringen wel enige waarde gehecht worden. In het verleden publiceerde hij, voornamelijk via Twitter, al vaker informatie die achteraf correct bleek te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2012, 21:16
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen geruchten, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.