Foxconn bestraft drie medewerkers voor lekken iPad 2-design

Foxconn heeft drie medewerkers laten arresteren, omdat ze details over het design van de iPad 2 hadden gelekt. Ze werden in december al gearresteerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

foxconn medewerkersVolgens informatie van DigiTimes heeft fabrikant Foxconn drie medewerkers bestraft voor het lekken van informatie over de iPad 2. De drie speelden informatie over het design van de iPad 2 door naar derden. De drie medewerkers uit de fabriek in Shenzhen (China) zouden op 26 december 2010 al zijn gearresteerd na het lekken van bedrijfsgeheimen. De informatie kwam terecht bij accessoiremakers, die ervan konden profiteren omdat ze vroegtijdig hoesjes en andere accessoires voor de iPad 2 konden maken. Die bleken wonderwel te passen, toen de iPad 2 uiteindelijk op de markt kwam.

Op 23 maart werden de medewerkers officieel aangeklaagd. Er is niet bekend welke straf ze hebben gekregen. Wel staat vast dat ze alledrie medewerker van Foxconn Electronics waren, een dochterbedrijf van Hon Hai Precision Industry. De gegevens werden maanden voor de officiële lancering van de iPad 2 al gelekt. We hebben in die periode regelmatig aandacht besteed aan gelekte iPad 2-cases, waaruit bleek dat dit apparaat een iets gewijzigd design kreeg. Ook details zoals een ingebouwde camera bleken toen al, maar er zaten ook minder geslaagde suggesties bij, zoals een HDMI-poort, een Mini DisplayPort en een sd-geheugenkaartslot.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2011, 17:59
Categorie Apple
Onderwerpen foxconn, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.