swarm-logos

Foursquare Swarm krijgt ranglijsten met mysterieuze munten

De ranglijsten zijn terug! En daarmee is één van de geliefde functies in Foursquare's incheck-app Swarm eindelijk weer terug. Maar waar zijn die munten eigenlijk voor bedoeld?

swarm-logos
Locatie-app Swarm heeft in een grote update eindelijk de ranglijsten weer toegevoegd. Hierop kun je zien wie van je vrienden de afgelopen week het meest heeft ingecheckt. Voor iedere check-in krijg je nu virtuele munten. Hoe meer je van deze munten hebt, hoe hoger je uiteindelijke score wordt. Een leuke toevoeging voor competitieve stappers, maar het lijkt dat er nog veel meer op de planning staat.


Foursquare Swarm ranglijstenDe Swarm-update brengt een geliefde functie terug, die verdween toen Foursquare zijn hoofd-app opbrak in twee delen. Het is hierdoor weer mogelijk om het op te nemen tegen je vrienden om een zo hoog mogelijke score te halen – wat vermoedelijk velen zal aansporen om weer wat vaker in te checken.

Swarm combineert voortaan je berichten en notificaties op één scherm, waardoor je niet langer heen en weer hoeft te springen in de app. Het tabblad met je vrienden steekt voortaan ook anders in elkaar. De Nearby-optie is nu verstopt in een extra tabblad, waardoor je eerst een tijdlijn van al je vrienden te zien krijgt. Het is hierdoor wel net iets lastiger om te zien welke Swarm-vrienden er in de buurt zijn. Ergens is dat jammer: door deze wijziging lijkt Swarm weer verdacht veel op het oude Foursquare, waardoor je afvraagt hoe nuttig de opsplitsing nou echt was.

Swarm iconHet app-icoon heeft ook een nieuw ontwerp gekregen, waardoor er voortaan een donker randje om de app staat. Waarom Foursquare dit heeft gedaan is vooralsnog onduidelijk. Enige tijd terug veranderde Spotify zonder verdere aankondiging ook het app-icoon, wat leidde tot verrassend veel ophef onder gebruikers.

Munten in Swarm

De munten in Swarm zijn op het moment slechts een puntenscore, maar wij vermoeden dat je er binnenkort ook het één en ander mee kunt kopen. We kunnen namelijk geen andere reden bedenken waarom Foursquare heeft gekozen voor munten als punteneenheid.

Waar we deze munten binnenkort aan kunnen uitgeven blijft echter nog even een mysterie. Het meest voor de hand liggend zijn wat ons betreft stickers, die je op het moment al kunt verdienen door op bepaalde plekken in te checken. Maar wat als Swarm het iets ambitieuzer aanpakt? Misschien dat we onze munten ooit kunnen gebruiken voor korting bij Foursquare-locaties waar we inchecken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 augustus 2015 om 14:29
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.