Flipboard voegt beoordelingsfunctie toe om jou betere artikelen te geven

Flipboard geeft jou de duimpjes in handen om je artikelen-feed beter af te stemmen op jouw interesses. Deze data wordt ook gebruikt om artikelen wel of niet aan andere gebruikers te tonen.

Flipboard iOS icon
Flipboard: jouw sociale nieuws-magazine gaat zijn best doen om jou alleen nog verhalen voor te schotelen die je interessant vindt. Een nieuwe beoordelingsfunctie laat je duimpjes aan artikelen geven als je er meer van wilt weten, zodat je feed met Flipboard-verhalen steeds beter bij jouw interesses aansluit.


Je krijgt toegang tot de nieuwe beoordelingsfunctie door op het pijltje rechts bovenin het scherm te tikken als je een verhaal geopend hebt. Hierna verschijnen er twee duimpjes in beeld. Met het duimpje naar boven geef je aan dat je meer van dit soort verhalen in je feed wilt zien, en (je raadt het al) met het duimpje naar beneden krijg je minder van dit soort verhalen in je lijst.

Bekijk ook

Flipboard reageert op Apple Nieuws: 'Dit doen wij al 5 jaar'

Flipboard heeft gereageerd op de aankondiging van Apple Nieuws: "Wij deden dit vijf jaar geleden al!" Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen Apple Nieuws en Flipboard.

Sites volledig blokkeren

In ditzelfde menu is het ook mogelijk om een site volledig te blokkeren of te rapporteren. Handig als een website je helemaal platspammt met berichten en een duimpje naar beneden niet genoeg is om je ongenoegen te uiten.

Flipboard-stem Flipboard-Duim

Met het beoordelen van artikelen help je niet alleen jezelf maar ook andere FLipboard-lezers met soortgelijke interesses. Flipboard houdt namelijk zorgvuldig bij wat lezers naar boven of beneden stemmen, en gebruikt deze data om feeds voor meerdere gebruikers samen te stellen. Stel dat een grote groep mensen een artikel afkeurt, dan is de kans groot dat Flipboard dit verhaal ook bij mensen die nog niet gestemd hebben dit verhaal achterwege laat.

Regelmatig duimpjes geven

Door regelmatig een duimpje uit te delen zal je Flipboard-feed als het goed is een stuk beter bij jouw interesses aansluiten, en help je mee om de algehele Flipboard-ervaring te verbeteren.

Bekijk ook

Flipboard 3.0: nieuw design en een nieuwe richting

De nieuwsapp Flipboard op iOS vindt zichzelf opnieuw uit in versie 3.0, met een nieuw uiterlijk, 30.000 onderwerpen en een Daily Edition.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 augustus 2015 om 13:30
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.