Foldify iPad-app laat je 3D-objecten knutselen met normale printer

Foldify is een app waarmee je 3D-objecten kunt knutselen via een iPad-app. Je schildert zelf het patroon en print het 3D-model daarna uit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

foldify ipadHet pas opgerichte bedrijf Pixle uit Polen heeft een leuk idee: zelf 3D-objecten maken die je via een app beschildert. De app Foldify die ze hebben ontwikkeld zal binnenkort in de App Store verschijnen. Je kiest een van de beschikbare objecten, zoals een kubus, een auto of een ander vormpje, beschildert het patroon met je vingers via het touchscreen van de iPad en print het daarna uit op papier. Je vouwt er vervolgens een 3D-object van.

Zo kun je er allerlei ogen, monden en neuzen op plakken om een poppetje te maken. Foldify ondersteunt AirPrint. Het mooie is dat je via een preview-venster kunt zien hoe je 3D-figuurtje eruit komt te zien, nog voordat je de afdruk maakt. Dit wordt realtime aangepast, waarbij je ook 360 graden rondom kunt kijken naar het effect. Je kunt Foldify straks op alle iPads vanaf de iPad 2 gebruiken. De eerste generatie iPad wordt niet ondersteund omdat deze te weinig geheugen bevat. Foldify is natuurlijk ook leuk voor kinderen.

Update: de app is inmiddels te downloaden!

Downloaden: Foldify (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 21:24
Categorie Achtergrond
Onderwerp knutselen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.