FloJack geeft iPhone een NFC-ontvanger

De FloJack is een iPhone-accessoire dat een NFC-ontvanger toevoegt aan je iPhone, iPad of iPod touch.

FloJackDe FloJack is een iPhone-accessoire dat je aansluit op je geluidspoort. Hierdoor krijgt je iPhone een NFC-ontvanger, die gebruikt kan worden door apps om NFC-tags uit te lezen of om een mobiele betaling te doen. Wil je een FloJack, dan kun je een donatie maken op Kickstarter.

De FloJack wordt geleverd met een aantal tags, die je via een bijbehorende app kunt programmeren. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een tag maken waarmee je automatisch incheckt op Foursquare op een bepaalde locatie, of een tag meesturen met een verjaardagsuitnodiging die vertelt waar het feest precies plaatsvindt.

Gebruik je de NFC-ontvanger om in een winkel te gebruiken, dan zou je in theorie ook kunnen afrekenen bij een iPad met een FloJack, die als kassa dient. Je hoeft de twee accessoires dan alleen tegen elkaar te houden om je betaling door te geven.

Maker Flomio brengt een eigen app uit om de bijgeleverde tags mee te scannen, maar zegt ook dat andere ontwikkelaars met hun NFC-accessoire aan de slag kunnen. Hierdoor zouden andere apps ook NFC-functies kunnen integreren. Het is natuurlijk nog wel de vraag in welke mate bedrijven dit zullen doen: wordt er bijvoorbeeld een Nederlands NFC-betalingssysteem uitgerold, dan lijkt de kans klein dat ook dit ene NFC-accessoire voor de iPhone wordt ondersteund.

Geïnteresseerden kunnen op Kickstarter 74 dollar doneren om één FloJack en vijf NFC-tags te krijgen. Ben je er vroeg bij, dan betaal je 10 dollar minder. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald als het project zijn beoogde minimumbedrag van 80.000 dollar heeft ingezameld. Slaagt het project, dan hoopt Flomio de NFC-ontvangers in maart 2013 te versturen naar donateurs.

De FloJack werkt met de iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5. Ook de derde en vierde generatie iPod touch worden ondersteund. Alle iPads lijken met de FloJack te werken, al heeft de maker de iPad mini en iPad vierde generatie nog niet kunnen uitproberen.

Tipgever: Dennis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 22:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.