Flitsmeister introduceert ambulancealarm en betaalde Pro-versie

Flitsmeister voor iPhone heeft een betaalmodel gekregen: voor 3,59 euro krijg je een advertentievrije app en extra functies.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

flitsmeister-4-nieuw-icoonFlitsmeister heeft een verdienmodel gekregen. De bekende Nederlandse iPhone-app die je waarschuwt voor flitsers en files op de weg, heeft voortaan een Pro-pakket in de applicatie die je voor 3,59 euro per jaar kan kopen. Voor dat geld blijft de app advertentievrij en zie je wat de toegestane maximumsnelheid is tijdens het rijden. Ook kan je statistieken van je rit zien en zie je de flitsersgeschiedenis. Iedereen kan het Pro-pakket drie weken proberen in de app. Had je al eerder de flitsershistorie gekocht, dan krijg je de nieuwe Pro-functies een jaar gratis als je je aanmeldt voor het Pro-pakket. Versie 4.1 van Flitsmeister introduceert ook de sirenerader. De app waarschuwt je voortaan als er een ambulance nadert.


Eind maart schreven we al over de sireneradar van Flitsmeister, die nu dus is ingevoerd. De gratis applicatie Sireneradar die de functie ook moet aanbieden, staat nog niet in de App Store.

In versie 4.1 is het verder eenvoudiger geworden om flitsers te melden op snelwegen, omdat je nu simpel je richting kan aangeven. Je kan ook baat hebben bij de vernieuwingen onder de kap. Er zijn vernieuwde informatie van trajectcontroles en nieuwe data van hectometerpaaltjes, wegen en flitspalen.

Flitsmeister iPhone flitsers Flitsmeister kaart traject

Flitsmeister belooft dat de bekende basisfunctionaliteit gratis blijft. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in de toekomst ook moet gaan betalen voor de functies die de app groot hebben gemaakt: het zien van actieve flitsers, het melden van flitsers voor andere gebruikers en de handige indicatie van hoe lang je nog in de file staat. Ondertussen timmert de app van Rick Waalders en Sjoerd Perfors alsmaar door aan de weg. De dienst die de ontwikkelaars omschrijven als ‘het secondscreen voor in je auto’ zegt meer dan 500.000 actieve gebruikers te hebben en binnenkort worden mogelijk ook Volvo’s in Nederland uitgerust met de dienst.

Uitgerekend vandaag is de nieuwbakken concurrent Roadie trouwens gratis te downloaden. De applicatie is vandaag gratis in verband met AppEvent. Vorige week werd ook de al in 2009 uitgebrachte concurrent File-Flits vernieuwd naar versie 2.

Downloaden: Flitsmeister (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.