Fleksy Nederlands toetsenbord voor iOS 8

Wereldrecord smartphone-typen gevestigd op iPhone 6 Plus

Het wereldrecord sneltypen is op een iPhone gevestigd. Hiervoor werd het nieuwe iOS-toetsenbord Fleksy gebruikt.

Fleksy Nederlands toetsenbord voor iOS 8Het nieuwe wereldrecord ‘sneltypen’ op een smartphone-scherm is gevestigd op een iPhone met het Fleksy-toetsenbord. iPhone-gebruiker Marcel Fernandes Filho typte in 17 seconden een zin van 25 woorden. Hiervoor gebruikte hij een iPhone 6 Plus.

Dit soort recordpogingen zijn voor Fleksy niks nieuws. Sterker nog: het vorige record van 18,19 seconden was ook gevestigd met een FLeksy-toetsenbord, door dezelfde Marcel Fernandes Filho. In onderstaande loopt Filho ook rond in een Fleksy-shirt, met om hem heen nog een paar keer het logo van de app. Het moge dus duidelijk zijn: Fleksy gebruikt het wereldrecord om de snelheid van het toetsenbord te promoten. Dit is echter voor het eerst dat de iPhone-versie van Fleksy wordt gebruikt om het record te vestigen. Fleksy verscheen eerder dit jaar voor iOS, vlak nadat Apple iOS 8 uitbracht.

Filho typte de volgende zin om zijn record te vestigen:

The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.

https://www.youtube.com/watch?v=VwxYjgpGrQY

Fleksy is niet het enige toetsenbord in de App Store. Laatst keken we bijvoorbeeld nog naar de beste veegtoetsenborden, waarbij we onder andere SwiftKey en Swype onder de loep namen. Deze toetsenborden werken op hun beurt net wat anders dan Fleksy – en hebben ook een wat ‘gewonere’ interface. Hoewel Fleksy vrij snel woorden kan typen, moet je wel eerst wennen aan de vele swipes omhoog in de interface.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2014, 17:50
Categorie Apps
Onderwerpen fleksy, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.