Eyefi Cloud: synchroniseer foto’s tussen camera en apps

De Wi-Fi SD-kaart van Eyefi kan met Eyefi Cloud voortaan foto's naar een clouddienst uploaden en laden in een iOS-applicatie.

Eyefi Cloud mobiEyefi heeft het nieuwe cloudplatform Eyefi Cloud geïntroduceerd, waarmee foto’s gemaakt met je losse camera automatisch op de iPhone, iPad of andere platformen worden geladen. De SD-kaarten van Eyefi zijn al langer in staat om een Wi-Fi-verbinding te maken, waarmee foto’s draadloos worden verzonden zodra je ze maakt. Met de nieuwe clouddienst worden deze foto’s geluid naar een online map verstuurd, die je vanuit de bijbehorende iOS-app opent.

Nadat je de SD-kaart van Eyefi in een camera steekt, worden hier zoals gebruikelijk foto’s op opgeslagen. Zodra je binnen het bereik van een bekend Wi-Fi-netwerk bent worden alle gemaakte foto’s automatisch naar Eyefi Cloud gestuurd en online opgeslagen.

Eyefi Cloud zal worden aangeboden voor 50 dollar. Voor dat bedrag kun je vervolgens “oneindig veel foto’s” blij de clouddienst opslaan. Voordat je voor de dienst betaalt kun je hem drie maanden gratis uitproberen, maar dan moet je uiteraard wel één van de benodigde sd-kaarten met Wi-Fi in huis hebben. De SD-kaarten worden verkocht voor 36 euro, 52 euro en 68 euro voor respectievelijk 8GB, 16GB en 32GB.

Het is nu nog vrij lastig om de waarde van Eyefi Cloud in te schatten. De bijbehorende iOS-app is nog niet bijgewerkt, waardoor we niet weten hoeveel je precies kunt doen met de geüploade foto’s. In theorie is er hoe dan ook een hoop mogelijk. Hoewel de Eyefi-app al langer in staat is om foto’s via Wi-Fi rechtstreeks van de sd-kaart te halen, zorgt de cloud-dienst ervoor dat je de twee niet gelijktijdig hoeft te verbinden. Zodra je camera verbindt met het Wi-Fi-netwerk worden de foto’s geüpload, en de iPhone kan ze ongeacht je locatie weer downloaden zodra je de app opstart. Vervolgens heb je toegang tot een fors arsenaal aan bewerkingsapps die we ook in eerdere artikelen hebben besproken.

Downloaden: Eye-Fi (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2014, 21:00
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen fotografie, geheugenkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.