Europese providers klagen over misleidende 4G-versie nieuwe iPad

Europese providers klagen over het gebruik van de 4G-functie in reclames voor de nieuwe iPad. Deze functionaliteit is in Europa - en dus ook Nederland - niet te gebruiken. Hier kun je hoogstens 3G-verbindingen gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

4G LTEEuropese providers klagen over het feit dat Apple reclame maakt voor de 4G-functie van de nieuwe iPad. Deze functie is namelijk niet op Europese – en dus Nederlandse – 4G-netwerken te gebruiken. In Nederland is er zelfs nog geen 4G-netwerk om te gebruiken. Hoewel de functie staat aangegeven op de verpakking van de nieuwe iPad, zul je bij Europese providers hooguit 3G kunnen gebruiken.


Australian IT meldt dat verschillende Europese providers hebben geklaagd over de vermelding van 4G op de verpakking van de nieuwe iPad. Apple adverteert in Europa voor de ‘Wi-Fi + 4G’ iPad. Dat terwijl de iPad in Nederland niet op een 4g-netwerk kan, maar enkel op 3G.

Nederland heeft op het moment nog geen commercieel 4G-LTE-netwerk. Komt deze er wel, dan zal er net als in de rest van Europa gebruik gemaakt worden van de 800 MHz-, 1800 MHz- en 2,6 GHz-frequenties. De nieuwe iPad kan alleen gebruik maken van de 700 MHz- en 2100 MHz-frequenties voor LTE, die worden ingezet in de Verenigde Staten.

De grote Nederlandse telecomproviders zijn de afgelopen jaren bezig met het uitrollen van een 4G-LTE-netwerk in Nederland: zo begint KPN dit voorjaar met een nieuwe pilot voor het netwerk in het Utrecht Science Park. T-Mobile stelt in een e-mail aan iPhoneclub dat zij voor het uitrollen van een 4G-netwerk nieuwe frequenties nodig hebben, die aan het einde van 2012 door de overheid geveild worden. Vodafone levert liever geen commentaar op toekomstige ontwikkelingen.

Bron: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:22
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.