Europese Commissie kiest iPhone en HTC in plaats van BlackBerry

De Europese Commissie kies voor de iPhone en toestellen van HTC. De BlackBerry laten ze links liggen.

blackberry-torch-zijkantOndanks klachten over geslotenheid en gedwongen winkelnering ziet de Europese Commissie de iPhone wel zitten voor eigen gebruik. De EC is sinds 2008 aan het rondkijken naar nieuwe alternatieven voor de medewerkers en geven nu de voorkeur aan de iPhone en toestellen van HTC, ten koste van BlackBerry. De beslissing heeft gevolgen voor 2.500 van de 32.000 medewerkers.

De Europese Commissie gebruikt als sinds 2003 Windows Mobile-toestellen; aanvankelijk van Qtek en later van HTC.

Voor de toekomstige smartphonecollectie werd gekeken naar een reeks toestellen, waaronder RIM’s BlackBerry. Criteria waren onder andere beveiliging, financiële impact en integratie met de IT-infrastructur. HTC en de iPhone bleken het meest geschikt voor de politici.

Onderzoeksbureau Forrester liet in een recent rapport laatst nog weten dat de iPhone klaar is voor de zakelijke markt. BlackBerry is volgens de onderzoekers weliswaar het meest veilige mobiele OS is, maar de iPhone en iPad hebben voldoende in huis om aan de basisbeveiligingseisen van bedrijven te voldoen. Het gaat daarbij om encryptie van e-mail, wissen op afstand, instellen van pincodes en gesigneerde configuratieprofielen voor gebruikers.

blackberry torchMet RIM gaat het de afgelopen tijd wat minder goed: in de Saoedi-Arabië zijn de BlackBerry-diensten vanaf vrijdag niet meer te gebruiken, de Verenigde Arabische Emiraten willen vanaf 11 oktober de BlackBerry verbannen en ook India speelt met die gedachten. De eerder deze week gelanceerde BlackBerry Torch zou een BlackBerry-killer moeten zijn, maar de eerste reacties zijn nogal koel: het toestel lijkt teveel op de Palm Pre van anderhalf jaar geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2010, 15:46
Categorie iDevices
Onderwerpen blackberry, europa, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.