Epiphany onE Puck: iPhone opladen met warme kop koffie

De Epiphany onE Puck kan je iPhone van stroom voorzien met behulp van de warmte van je drankje. De makers verzamelen geld op Kickstarter.

Epiphany onE PuckHet lijkt de ultieme kampeergadget: de Epiphany onE Puck kan je iPhone opladen met de warmte van een kop koffie, waardoor je geen stopcontact of vooraf opgeladen accu meer nodig hebt. Je zet je beker op de rode zijde van de oplader, steekt zodra het blauwe lampje brandt je iPhone-kabel erin en hij begint met opladen. Een koud drankje kan volgens de makers ook worden gebruikt om je iPhone op te laden, als je de andere kant van het apparaat gebruikt.

De onE Puck maakt gebruik van een stirlingmotor, die al langer ingezet wordt om energie op te wekken met behulp van warmteverschillen. Als het apparaatje op volle kracht stroom genereert, moet hij een maximumoutput van 5 Watt genereren. Hoe lang de onE Puck over het opladen van je iPhone doet, durven de makers alleen niet te zeggen: naarmate je koffie afkoelt en je de beker leegdrinkt wordt het warmteverschil kleiner, waardoor het apparaat minder goed werkt.

Een donatie van 130 dollar verzekert je van een onE Puck zodra het project de beoogde 100.000 dollar binnen heeft gehaald. De kans is groot dat dit zal gebeuren: op het moment van schrijven hebben ze al driekwart binnen, met nog zo’n anderhalve maand te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 11:02
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.