Eon EnergieAssistent iPad

Eon brengt EnergieAssistent uit

Energiemaatschappij Eon komt met EnergieAssistent voor de iPhone en iPad. Daarmee kan je de slimme thermostaat bedienen en apparaten beheren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Eon EnergieAssistent iPadDe energiemaatschappijen laten van zich horen op de iPhone de laatste weken. NLE kwam met Anna-inzicht, voor het verbruik van slimme thermostaten. Oxxio maakte bekend bezig te zijn met HomeKit, en nu heeft Eon de iPhone-app EnergieAssistent uitgebracht. Daarmee krijgen klanten inzicht in hun verbruik, kan de thermostaat op afstand worden bediend en kan je apparaten aan- of uitzetten.

Volgens Eon kan je met de app ‘alles dat met energie te maken heeft’. Zo heeft de applicatie bijvoorbeeld handige meldingen bij bijzonder energieverbruik. Staat je vriezer open en verbruikt de vriezer dus buitengewoon veel energie? Heb je de verwarming aan laten staan toen je het huis uit ging? De app waarschuwt je met pushberichten. In sommige gevallen kan je er ook op inspelen.

Eon EnergieAssistent iPhone dashboard Eon EnergieAssistent grafiek verbruik

Vooral op het gebied van de thermostaat is de applicatie intelligent. Je kan de temperatuur van afstand ingeven, maar ook je GPS-locatie delen met de app zodat de verwarming automatisch aanspringt als je in de buurt komt. Bovendien kan je tijden programmeren vanuit de app, wat weer handig is als je graag de batterij van je iPhone bespaart en geen GPS-informatie wil delen.

Eon EnergieAssistent locatie Eon EnergieAssistent thermostaat instellen

Op het zelf in te richten dashboard kan je ook andere apparaten in of uitschakelen. De tv, maar ook de verlichting bijvoorbeeld. Je kan ook aangeven wanneer de ‘slimme stekkers’ van de energieleverancier moeten aanstaan, en kan er bijvoorbeeld voor kiezen dat de stekker een apparaat alleen uitschakelt als die al in standby staat. De applicatie vult het dashboard verder met energieverbruik voor gas en elektra. Je ziet het verbruik van vandaag en vangt de afgelopen periode in een grafiek, waarin je gegevens van een week, maand of jaar kan vergelijken.

Benodigdheden voor Eon EnergieAssistent

Om de applicatie te kunnen gebruiken, heb je als nieuwe of bestaande klant van Eon nu nog een EnergieAssistent-pakket nodig, dat er in drie varianten is. Een basisstation dat alles aanstuurt voor 99 euro, een pakket met drie slimme stekkers voor 309 euro en een pakket met een slimme thermostaat voor 349 euro. Maandag 8 december introduceert Eon een nieuwe deal. Dan maakt de EnergieAssistent onderdeel uit van een contract voor 14,50 euro per maand, of krijg je de totale functionaliteit bij 3-jarig contract.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2014, 15:33
Categorie Apps
Onderwerp energie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.