Engadget: ‘iPhone van cafévloer is toch geen Japanse kloon’

De vanochtend gepubliceerde foto van een iPhone, gevonden op een cafévloer in Silicon Valley zou toch echt kunnen zijn. Engadget heeft nieuw bewijsmateriaal ontdekt.

iphone 4gDe eerder vandaag gepubliceerde foto van een iPhone die in een café gevonden was, deed nogal wat stof opwaaien. Eerst dachten veel mensen dat het prototype echt was, daarna klonk steeds harder de bewering dat het om een Japanse kloon ging. Maar tipgever Kevin herinnerde zich een ouder nieuwtje uit februari: op een destijds gelekte foto van de iPad was ook een glimp te zien van de volgende generatie iPhone. En die blijkt opvallend sterk op het apparaat op de van de cafévloer te lijken. Engadget is er nu ook van overtuigd: het toestel dat in het café is gevonden is geen Japanse kloon maar moet wel echt zijn.

Misschien herinner je je nog, dat de avond voor de aankondiging van de iPad een foto werd ontdekt. Daarop was de iPad te zien, met daarnaast een gedeelte van de iPhone. We schreven: “onscherpe foto van iPhone-prototype geeft weinig informatie prijs” (de foto is hieronder nogmaals te zien). Engadget viel bijna van hun stoel toen ze de oude foto nog eens bekeken en zich realiseerden dat ze al maanden een echte foto van de volgende generatie iPhone in bezit hadden. Een bron van Engadget bevestigde ook nog eens dat het de volgende generatie iPhone is en dat het een touchscreen in een grotere resolutie heeft, een camera aan de voorzijde, een betere camera met flitser aan de achterzijde en een slot voor micro-simkaarten.

iphone prototype

Een forumlid van Macrumors heeft nog andere foto’s gevonden van de Chinese website WeiPhone die de beweringen van Engadget onderbouwen.

iphone prototype wephone

Wie er gelijk heeft zullen we over een paar maanden weten, maar het lijkt er sterk op dat de ‘Japanse kloon’ uiteindelijk toch een leugen blijkt te zijn.

Tipgever: Jaap

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2010, 23:01
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.