Elan: ‘Apple betaalt ons 5 miljoen dollar voor multitouch-patent’

Het Taiwanese bedrijf Elan zegt geschikt te hebben met Apple in een rechtszaak over multitouch-patenten. Deze schikking heeft Elan 5 miljoen dollar opgeleverd, waarna beide bedrijven elkaars patenten mogen gebruiken.

Multitouch iPhoneHet Taiwanese bedrijf Elan Microelectronics Corp beweert vandaag een schikking te hebben getroffen met Apple, in een rechtszaak over het gebruik van multitouch. De rechtszaak was aangespannen omdat Elan meent patenten te bezitten rond deze technologie, waar Apple gebruik van maakt. Dankzij de schikking krijgt Elan 5 miljoen dollar van Apple toegekend en zijn beide bedrijven geautoriseerd om elkaars patenten te gebruiken.

Toen we in 2010 over een rechtszaak van Elan schreven, leek het patent al betrekking te hebben op veel producten van Apple, waaronder de iPhone, iPod touch, MacBook, de Magic Mouse en de iPad. Elan eiste toen dat Apple niet langer producten mocht invoeren in de Verenigde Staten. Nu er is geschikt, is er van deze dreiging vanuit Elan waarschijnlijk niet langer sprake. Een eerdere zaak uit 2009 eindigde volgens persbureau Reuters in het voordeel van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 14:41
Categorie Apple
Onderwerpen multitouch, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.