Eerste officiële iPhone 3G reviews van Mosberg, Pogue en Baig

De eerste officiële reviews van de iPhone 3G zijn binnen! New York Times, Wall Street Journal en USA Today blijken de iPhone 3G al een paar weken in bezit te hebben, om te testen.

iPhone 3GHet gebeurt altijd opnieuw: vlak voor de lancering van een belangrijk Apple-product blijken Walt Mossberg, David Pogue en Ed Baig het product al een paar weken in handen te hebben gehad. De publicaties waarvoor ze schrijven (Wall Street Journal, New York Times en USA Today) kunnen daarom vandaag al de eerste officiële reviews van de iPhone 3G publiceren. De eerste reacties zijn positief, maar de reviewers hebben ook een aantal klachten.


De reviews die deze mannen schrijven verschijnen ook nu weer een paar dagen vóór de officiële productlancering zodat kopers alvast weten wat ze kunnen verwachten. Of de reviews voldoende kritisch zijn, zul je zelf moeten bepalen: Pogue heeft wel eens de neiging om in zijn enthousiasme voor Apple iets door te schieten, hoewel hij eerder ook het meer realistische advies gaf om met de iPhone 3G nog even te wachten.

Walt Mossberg van WSJ is over het algemeen positief over de iPhone 3G: hij vindt de vormfactor goed, vindt 3G-snelheid een sterke verbetering en weet ook te vertellen dat de audiokwaliteit en telefoonsignaal sterk zijn verbeterd. Maar Walt heeft ook een aantal klachten: de abonnementsprijzen van AT&T, de batterij heeft maar een spreektijd van 4,5 uur (waardoor je het einde van de werkdag soms niet haalt) en vindt het niet handig dat je de keuze moet maken tussen synchroniseren met Exchange of met persoonlijke agenda’s en contacten. Beide tegelijk lukt niet. In het filmpje hieronder zit Mossberg in zijn kantoor en somt hij de veranderingen en verbeteringen op.

David Pogue van de NYT heeft niet zozeer een review gemaakt, maar een overzicht van de functies. Pogue heeft een wat opmerkelijke klacht: hij vindt de GPS-antenne te klein waardoor je het niet als echte GPS kunt gebruiken. Het lijkt ons logischer om dan eerder te gaan klagen over het gebrek aan echte navigatiesoftware. In zijn koptekst zegt Pogue: nieuw is maar relatief.

USA Today is de meestgelezen Amerikaanse krant ‘voor het gewone volk’. Ed Baig van USA Today typeert de nieuwe iPhone in zijn koptekst als: nog niet perfect, maar erg dichtbij. Volgens Baig is de nieuwe iPhone 3G de moeite waard om op te wachten. Ed heeft moeite met 3G in sommige locaties maar dat kan een typisch Amerikaans probleem zijn: AT&T biedt nu eenmaal niet een volledige 3G-dekking en het netwerk loopt aantoonbaar achter op de meeste Europese netwerken. De audiokwaliteit is volgens Baig wel beter, maar de batterijduur is minder goed. Baig mist voicedialing, kan het geheugen niet uitbreiden, mist ondersteuning voor bepaalde webstandaarden in de browser (Flash, Java) en kon zijn iPhone niet opladen in een Bose Sounddock. Toch is Baig enthousiast over de iPhone 3G en beveelt het toestel warm aan. In een wat amateuristisch aandoend filmpje zit Baig achter een tafel, terwijl hij over zijn ervaringen vertelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.