Eenvoudiger inloggen in iOS 8-apps dankzij Sleutelhangertoegang

Apple gaat inloggen in apps in iOS 8 eenvoudiger maken door ontwikkelaars toegang te geven tot de wachtwoorden die in Safari zijn opgeslagen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Eenvoudiger inloggen in iOS 8Apple gaat het in iOS 8 eenvoudiger maken om in apps te kunnen inloggen. Ontwikkelaars krijgen in het nieuwe besturingssysteem toegang tot de functie die je in Safari inloggegevens laat opslaan en automatisch invullen. Hierdoor hoef je in bijvoorbeeld Facebook of een andere app je inloggegevens niet meer handmatig in te vullen, maar kun je dat automatisch laten doen. Tijdens een van de aparte ontwikkelaarssessies tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC kwam de nieuwe functionaliteit uitgebreid aan bod.

Apple demonstreerde de vernieuwing aan de hand van een demo-app, ‘Shiny’ genaamd. Shiny heeft inloggegevens nodig en vraagt vervolgens met welke opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoord je wilt inloggen.

Het is niet zo dat de functie meteen in alle apps werkt. Ontwikkelaars zullen hun app aan een specifieke website moeten koppelen, een proces waarbij een bestand aan de website toegevoegd wordt. Ook is een kleine toevoeging in de code van de app vereist. Dankzij een aantal nieuwe API’s kunnen zij vervolgens de inloggegevens opvragen die in Safari staan opgeslagen. Ook wordt het mogelijk om vanuit apps nieuwe inloggegevens in Safari op te slaan.

In iOS 7 introduceerde Apple iCloud-sleutelhanger (iCloud Keychain) waarmee je inloggegevens van websites niet alleen lokaal kunt opslaan, maar ook in iCloud. Hierdoor zijn ze ook beschikbaar op andere apparaten die met hetzelfde iCloud-account gekoppeld zijn.

safari-autofill-ios-8-apps-wwdc-011

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:47
Categorie iOS
Onderwerpen icloud sleutelhanger, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.