Educatieve dienst Studywiz straks ook op iPhone

Etech gaat het educatieve platform Studywiz ook op de iPhone beschikbaar stellen. Zo kunnen docenten, scholieren en ouders de studievorderingen volgen, opdrachten inleveren en kennis testen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

StudywizTegenwoordig leren de meeste scholieren de Duitse naamvallen nog uit een boekje, maar de Australische ontwikkelaar Etech is druk bezig om de online leeromgeving ook op de iPhone beschikbaar te krijgen. Etech is maker van het Studywiz-systeem, dat op scholen in 20 verschillende landen wordt gebruikt, waaronder de Verenigde Staten, China, Hong Kong, Australië (uiteraard) en Engeland. Op dit moment worden er pilots uitgevoerd met de online leeromgeving op de iPhone.

Vanaf begin 2008 moet Studywiz op de iPhone beschikbaar komen voor alle gebruikers. In de pilots werden iPods gebruikt om te laten zien dat scholieren veel meer betrokken zijn en meer worden gestimuleerd bij het leren, waardoor de resultaten 20 tot 30 procent omhoogschieten.

Vanaf de iPhone kunnen docenten, scholieren en ouders inloggen bij Studywiz, waarna ze een enorme hoeveelheid interactieve en rijke mediatools tot hun beschikking krijgen. Scholieren kunnen hun kennis testen, realtime informatie opvragen, uitgevoerde opdrachten versturen of gewoon wat bloggen. De ouders kunnen de studieresultaten van hun kinderen in de gaten houden, zoals behaalde cijfers en ingeleverde opdrachten bekijken.

Volgens Geoff Elwood, CEO van Etech, geeft de iPhone de scholieren weer een heel nieuwe dimensie in mobiel leren. Ze kunnen altijd bij hun studiemateriaal en daarmee echt de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leerproces. Dus geen excuus meer dat je je studieboek bij een vriendin hebt laten liggen of dat je de opdracht die je al lang had uitgevoerd, niet meer terug kunt vinden.

Apple biedt Studywiz van Etech trouwens ook in Nederland aan. Bij de onderwijsoplossingen op de Apple-website kun je er meer over lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:45
Categorie iDevices
Onderwerpen educatief, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.