iPhone-abonnement bij Orange vanaf 49 euro per maand

Details over het iPhone-abonnement van Orange in Frankrijk zijn uitgelekt. De Fransen betalen 49 euro per maand bij een contractduur van 24 maanden. Ze zijn daarmee beter af dan de Duitsers, die voor dezelfde prijs meer beperkingen hebben.

Orange iPhoneDe Franse telecomoperator Orange gaat de iPhone aanbieden met een tweejarig abonnement vanaf 49 euro per maand. Dat betekent dat kopers over de hele duur van het contract minstens 1.176 euro aan abonnementskosten kwijt zijn, plus de kosten van het toestel (399 euro). Dat bleek uit per ongeluk gelekte informatie op de website van Orange. France Telecom wilde geen commentaar erop geven. Aanstaande woensdagavond zullen we meer weten, want dan gaat de iPhone officieel in de verkoop in Frankrijk.

Apple is van plan om voor het einde van het jaar 10 miljoen iPhones te verkopen. Dat betekent een marktaandeel van 1 procent, maar de impact van de iPhone zal veel groter zijn dan het marktaandeel doet vermoeden. Toch zal ook in Frankrijk waarschijnlijk niet de totale gekte losbarsten en er liggen ook nog geen wachtenden voor de deuren van de Orange-telefoonwinkels.

Volgens de Franse krant Les Echos beginnen de 2-jarige contracten bij een prijs van 49 euro per maand. Daarvoor krijg je 240 belminuten, 50 sms-berichten, 10 uur Wi-Fi-gebruik en onbeperkt e-mail. De minimumtermijn is een 1-jarig contract, waarbij de prijs elke maand 4,50 euro hoger ligt. De beurs reageerde niet erg enthousiast op de cijfers: de koers van het aandeel France Telecom zakte 1,8 procent naar 25,28 euro, nog slechter dan de DJS 600 Europese telecomindex, die 0,4 omlaag ging.

De Fransen zijn net zo duur uit als de Duitsers: die betalen voor het goedkoopste abonnement ook 49 euro per maand, maar krijgen daarvoor maar 100 belminuten, 40 SMS-berichten en maar 200MB dataverkeer. Ze kunnen wel onbeperkt gebruikmaken van hotspots.

Via: Reuters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2007, 14:53
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, frankrijk, frans, orange, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.