iCulture speelt: Dungelot 2, Card Wars Adventure Time en bobsleeën

RPG loot game Dungelot 2 is Game van de Week op iPhone en iPad, we bobsleeën in Luge Crush 2014 en spelen Magic met Adventure Time.

ICS Dungelot 2 GvdW headerNa een week van korte en simpele spelletjes in de iCulture speelt, duiken we de laatste dag van de week de diepte in. De knotsgekke animatieserie Adventure Time staat aan de basis van een lekker nerdy kaartspel en we duiken verslavende kerkers in in Dungelot 2. Wie de week liever afsluit met hoge snelheid, kan de bobslee in met Luge Crush 2014. Maar hee, we reiken ook een Game van de Week uit! Of hebben we die al genoemd? 😉

Card Wars: Adventure Time doet een soort Magic

ICS Card Wars Adventure Time screenshotErgens tussen de hysterie van Spongebob en de volwassen humor van de eerste eigenzinnige South Park-seizoenen hangt Adventure Time. De animatieserie is vreemd en schreeuwerig en niet zelden het podium voor games. Card Wars is een Magic the Gathering-achtig kaartspel op basis van de gelijknamige aflevering in de serie. Elke beurt zet je verschillende personages vanuit je hand neer op het bord, waarmee je de tegenstander kan aanvallen. Maar voor dat het zover is, leg je eerst een strook land neer en dat is relevant. Er is namelijk nog meer ruimte op het land. Daarop kan je (afhankelijk van landstype) verschillende gebouwen neerzetten die je personages kunnen versterken of verdedigen. In de hoek van het scherm zie je hoeveel magic points je hebt om uit te geven aan acties in een beurt. De beurt eindigt met een aanval en net als bij het verdedigen, bepaalt getimed drukken op een rad de impact van de aanval. Card Wars is leuk aangekleed en zal fans van de serie al helemaal aanspreken, maar wel individueel. Het spel ontbeert helaas elke vorm van multiplayer – een mogelijkheid die erg welkom is.

Downloaden: Card Wars – Adventure Time (€3,59 met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Luge Crush 2014: bobslee besturen

ICS Luge Crush 2014 iPad iPhoneDenk je dat je veel controle hebt over hoe je met een bobslee van de berg af sjeest? Het ontbreekt me helaas aan de kennis over hoe het werkelijk zit, maar in Luge Crush 2014 heb je die controle in ieder geval amper. Een beetje meesturen met de bochten door je iPhone te kantelen, er tegenin sturen of afremmen met een druk op het scherm? Het kan allemaal, maar het verzekert nog geen succes. Het kost een paar pogingen om het spel überhaupt een beetje onder de knie te krijgen, en dan nog vraag je je af hoe het beter kan. Hee, is dat niet het recept voor een goed highscorespel? Luge Crush biedt verder niks dan wat we nu hebben beschreven. Geen carrièrestand, geen online multiplayer, geen scoreboarden… zelfs geen menu! Op een afwerking kan je Luge Crush 2014 niet betrappen, maar zo tijdens de Olympische Winterspelen… ach. We’ll see it trough the fingers, hè?

Downloaden: Luge Crush 2014 (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Dungelot 2

Game van de WeekDoodgaan is niet erg, het hoort erbij! Dat wrijft Dungelot 2 je meteen bij het opstarten in en die mindset kan je jezelf maar beter aanleren. Want duurt het in Candy Crush al een paar pogingen om naar het volgende level te komen; daar kan het in Dungelot 2 echt ellenlange sessies duren voordat je de volgende stap mag zetten op de wereldkaart. Dungelot 2 tekent de terugkeer van een van onze favoriete kerkergames. De gameplay is nog net zo pakkend als begin vorig jaar.

ICS Dungelot 2 screenshotJe doorkruist een kerker verdieping na verdieping, die je moet zien te overleven als strijder wiens statistieken onderin beeld staan. Zo begin je bijvoorbeeld met een bijl en 45 levenspunten. Je tikt op elke verdieping ter grootte van het scherm steeds vakje voor vakje open. Daarbij stuit je op hartjes, mana voor spreuken en extra aanvallen of verdedigingen om naar voorkeur te gebruiken. Maar toch vooral op tegenstanders die je een pak slaag geeft om de sleutel naar de volgende verdieping te bemachtigen. Je staat constant voor subtiele keuzes: tik je die volgende tegenstander nog in elkaar voor een (gehoopte) bonus, of ga je verder? Eén verkeerde afweging kan je tocht naar de Master Key die de kerker afsluit, fataal dwars liggen. En dan mag je opnieuw proberen.

Tussen de potjes door spaar je geld voor sterkere wapens en items en werkt Dungelot 2 helaas met stamina die na een tijdje moet opladen. Maar: die freemium-aanpak lijkt het spel niet echt in de weg te staan en bovendien kan je hem volledig afkopen voor eenmalig 3,59 euro. Maar met of zonder in-app aankoop: de gameplay van Dungelot 2 staat als een huis. Het snelle doorspitten van kerkers is een verslavende bezigheid.

Downloaden: Dungelot 2 (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen dungelot, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.