iCulture speelt Bounden, een Nederlands dansspel voor iPhone

In het aankomende Nederlandse dansspel Bounden houden twee spelers tegelijk een iPhone vast en voeren ze kantelbewegingen uit.

ICS Dungelot 2 headerHet belooft iets bijzonders te worden. In het aankomende Nederlandse iPhone-spel Bounden houden twee spelers de iPhone tegelijk vast om zo met elkaar te dansen. Ontwikkelaar Game Oven plaatste een door henzelf gemaakte documentaire waarin de intentie achter het spel duidelijk wordt. Onze Trailer van de Dag is Dungelot 2, de opvolger van een geliefd strategisch spel van vorig jaar.

Bounden: bijzonder Nederlands spel

ICS Bounden dansspel iPhoneDe Nederlandse ontwikkelaar Game Oven ontwikkelt zich behoorlijk als het aankomt op iPhone- en iPad-games, door zich te specialiseren op één type spel. Na Fingle, Bam Fu en Friendstrap werkt de maker nu aan Bounden, de derde touchscreen-game waarin twee spelers worden verzocht een vinger op het scherm te leggen. Maar ditmaal gaat het wat verder dan vinger-Twister zoals in de vorige games. Bouden wordt een spel waarin twee spelers hun vingers op het scherm leggen en vervolgens de iPhone dienen te kantelen volgens instructies op het scherm.

Dat doen beide spelers samen, met elkaar. Game Oven kijkt ditmaal verder dan een simpel grapje voor tussendoor, maakt de ontwikkelaar duidelijk in de hieronder staande videodocumentaire. Omdat spelers hun vingers op het scherm houden Γ©n de iPhone moeten kantelen, doen beide spelers samen zelfs een dans. Zo tracht Bounden je aan het dansen te krijgen – en niet met behulp van de minste.

Op dit moment is de leveleditor van Game Oven klaar en doorgestuurd naar Het Nationale Ballet. Zij heeft de komende maanden de tijd om uitdagingen zo in te richten, dat je als speler danst met je medespeler om het spel te spelen. Game Oven zet in op verschillende thema’s per dans, waar de componist zich door laat inspireren. Aan Het Nationale Ballet is de taak om de dans bij de muziek te verzinnen.

Het nu al bijzondere Bounden moet in mei 2014 uitkomen.

Trailer van de Dag: Dungelot

ICS Dungelot 2 iPhone iPad screenshot Het originele Dungelot heeft nooit een Game van de Week-erkenning gekregen op iPhoneclub, maar het was wel een spel dat ons vorig jaar rond deze tijd even flink in zijn greep had. Het tweede deel van de zogenoemde ‘roguelike’ is inmiddels onthuld in een trailer en ziet er fijn uit. De bedoeling van het spel is overduidelijk nog steeds een kerker uitspelen door tegenstanders aan te vallen, schatkisten te bereiken en naar de volgende verdieping komen met alle inzicht en kracht die je hebt.

Nu wordt er een schepje bovenop gedaan. Op de Dungelot Facebook-pagina zien we dat er nieuwe type kerkers komen met grote deuren waar je uit kiest. Ook lezen we dat je kan stuiten op onverwachte tussendoortjes, zoals een verkoper van items die op je pad komt of een beroving van bandieten die je moet afslaan. In de trailer lijkt het erop dat Dungelot het combineert met een wereldkaart waarop je echt verder kan komen en dat zou het spel wel eens een flink langere houdbaarheid kunnen geven. Dungelot 2 komt binnenkort uit.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 19:58
Categorie Games
Onderwerpen bounden, dungelot, game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.