iOS game-update: ‘Platte Minecraft’ The Blockheads, Dungelot en Wake the Cat

Dungelot is een verslavende nieuwe RPG voor de iPhone en iPad, The Blockheads is Minecraft in 2D en er zijn meer leuke nieuwe iOS-games.

GU DO Wake the Cat headerGrappig: als de nieuwe games gaandeweg de vroege uren van de donderdag de App Store binnenstromen, hebben we al snel een duidelijk idee van welke games we die dag in de iOS game-update wel en niet willen bespreken. Maar het kan natuurlijk altijd anders lopen. Dungelot heet de grote verrassing van de dag; een gratis en abominabel verslavend spel waarin je kerkers doorkruist. Maar ook: The Blockheads is Minecraft in 2D en we spelen het fraaie nieuwe actie-puzzelspel Wake My Cat.

The Blockheads is Minecraft, maar dan plat

GU DO The Blockheads iPhone iPadHet staat echt in het blog van ontwikkelaar Majic Jungle: “The Blockheads is géén kloon van Minecraft. Dit is het spel dat ik al jaren in mijn hoofd had en wilde maken.” Een inkijkje in de geschiedenis van een game is altijd mooi, maar hallo zeg, The Blockheads is echt maar op één ding gebaseerd en dat is Minecraft. De omgevingen komen overeen, de kleuren komen overeen, de objecten die je kan ontwikkelen komen overeen en zelfs het hoofdpersoon is even blokkerig. Er is alleen één groot verschil tussen Minecraft en The Blockheads: de laatste speelt in twee dimensies en bekijk je van de zijkant. Zo hak je vrij in het rond in lege natuurlevels en bouw je alles wat je maar wilt, met de materialen die je er maar voor nodig hebt. Als je bij het aanbreken van de nacht maar een warm onderkomen hebt gevonden zodat je niet doodvriest. Ja, echt. Het is een kloon in het plat. MAAR: The Blockheads is gratis, speelt soepel en het is een lekker sandbox-spelletje waarin je alles kan doen wat je wilt én heeft een online modus voor twee spelers met voicechat!
Downloaden: The Blockheads (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Wake the Cat: nu eens in 3D

GU DO Wake the Cat blauw screenshotHet subgenre van actie-puzzelspelletjes waarin je stoeit met een balletje en objecten is ronduit overbevolkt op de iPhone en iPad, maar het gloednieuwe Wake the Cat laat zien dat er niet zoveel nodig is om onderscheidend te zijn in het genre. Het is namelijk uitgevoerd in 3D in plaats van Cut the Rope 2D-perspectief, en dat geeft het spel meteen smoel. Het betekent ook dat je te maken hebt met kleine laadtijden tussen de levels en dat het spel af en toe iets minder soepel loopt dan je gewend bent, maar heel bezwaarlijk is het niet. De beelden die je ervoor terugkrijgt zijn erg smakelijk. In woonkamers bevolkt met objecten als dozen, treintjes, sloffen en stekkerdozen, probeer je steeds een balletje wol bij een kat te krijgen om hem wakker te maken. Opzienbarend zijn de mechanismen 60 levels lang niet: je hebt telepoorten en richtingsveranderaars, dat is het idee. Maar de uitvoering is prachtig. De kitten maakt eigenlijk alles goed.
Downloaden: Wake the Cat (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Dungelot

GU DO Dungelot verslavende iPhone-gameWake the Cat ziet er prachtig uit, maar het is niet onze Trailer van de Dag. Daarvoor zijn we nu al te verknocht aan Dungelot. Het is een van die spelletjes waarvan je denkt, “Ja, dít werkt op de mobiele telefoon!” In het spel kies je uit personages als een ridder of magiër om kerkers mee door te kruisen. Je bent af zodra je geen levensenergie meer hebt en de bedoeling is dus dat scenario zover mogelijk voor je uit te schuiven. Dat doe je door je weg door de kerker heen te tikken, en daarbij word je onderweg verrast door monsters die je moet verslaan, schatkisten met krachten, missies die je bonussen opleveren en niet onbelangrijk: de sleutel naar de volgende verdieping. Dungelot spelen is constant keuzes maken: dat monster verslaan om de geblokkeerde hokjes erachter te openen? Nu al naar de volgende verdieping gaan, of deze hele verdieping doorzoeken naar items? Het item dat zorgt voor tijdelijk twee keer zo sterke aanvallen inzetten, of het opofferen voor vijf extra hartjes levensenergie? Het geld investeren in energie en aanvalskracht, of bewaren om de volgende keer vliegend van start te gaan? Als je doodgaat, teken je hopelijk de nieuwe highscore die vrienden in Game Center mogen verslaan. Je kan Dungelot gratis spelen in ruil voor reclame in beeld, of reclameloos spelen in de betaalde versie met meer personages. Hoe dan ook: doen!
Downloaden: Dungelot (€1,79, universeel, iOS 6.0+
Downloaden: Dungelot Lite (gratis, met reclame, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen dungelot, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.