‘Duizend Apple-medewerkers werken aan mobiele chips’

Volgens een anonieme Sillicon Valley CEO heeft Apple duizend man in dienst die zich bezighouden met het produceren van chips voor onder andere de iPhone en iPad.

Apple A5Toen Apple de iPad in 2010 op de markt bracht, debuteerde deze met Apple’s eigen onboard chip: de Apple A4. Hiermee stapten ze af van de door Samsung ontwikkelde processors die in de iPhone 3G en 3GS waren gebruikt. Dat dit een belangrijke ontwikkeling was voor Apple blijkt uit een gesprek dat TechCrunch had met een anonieme Sillicon Valley CEO: volgens hem werken er op het moment duizend man aan het ontwikkelen van nieuwe, kleinere en zuiniger chips.

TechCrunch’s bron wordt niet bij naam genoemd, maar is volgens de website een veteraan in Sillicon Valley die Steve Jobs persoonlijk kende. Hij zou het dan ook van de man zelf hebben gehoord.

Apple zette in 2009 zijn eigen chip-divisie op. De duizend werknemers die hier inmiddels onder vallen zijn vrij significant: ze hebben op het moment 50.000 werknemers in dienst, waarvan 30.000 zich bevindt in de retail. Van de resterende 20.000 houdt vijf procent zich dus enkel bezig met het produceren van nieuwe chips.

In de onlangs aangekondigde iPhone 4S bevindt zich de Apple A5, die afgelopen voorjaar nog debuteerde in de iPad 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 12:55
Categorie iDevices
Onderwerpen a4, a5, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.